Bonfire.fi

Mikä saa sinut liekehtimään, Camilla Tuominen?

1. Miksi olet valinnut juuri oman toimialasi?

Työskentelin pitkään bisneselämässä. Niiden vuosien aikana esiin nousi ongelmia, joita en voinut sivuuttaa. Huomasin, että ihmiset eivät uskaltaneet nostaa esiin omia ideoitaan tai tuoda esiin ongelmia. Ajattelin, että jos alan myös itse himmailemaan ja lopetan ajattelemisen, niin minusta tulisi kyyninen. En tällöin enää innostuisi työstäni. Niinpä päätin alkaa taistelemaan tunteiden puolesta. Eri yritysten tulisi ymmärtää eri tunnetiloja pysyäkseen kilpailukykyisinä.

2. Minkälaisille arvoille perustat liiketoimintasi?

Oma lapsuudenkotini on ollut turvallinen ja voimaannuttava. Olen saanut kotoani “you can do it” -mallin. Se on suojellut minua. En ole koskaan pystynyt nielemään asioita, jotka koen vääriksi.

Minulla itselläni on kolme lasta. Kun näin aikoinaan minkälaisen mallin heille annoin, se herätti minut. Muistan erään esimerkkitapauksen. En lasteni syntymän jälkeen ollut ehtinyt käydä lainkaan jumpassa, joten personal trainerini ehdotti, että jäisin pari pysäkkiä aiemmin bussista pois, jotta voisin kävellä loppumatkan. Siinä kun kävelin lumipyryssä ja tulin sisään taloon stressaantuneena ja puolikuolleena, kolmevuotias poikani seisoi eteisessä ja katsoi minua suoraan silmiin. Toisessa kädessä minulla oli asiakkaan läppärilaukku, toisessa konsulttitoimiston. Näin, että hän luki minua kuin avointa kirjaa. Ymmärsin, etten voi feikata lapsilleni olevani jotain, mitä en ole. Lapset eivät kuuntele sitä mitä sanot, vaan katsovat sitä mitä sinä olet.

Minulle on myös tärkeää arvostaa itseäni. Se, voinko hyvin vai huonosti, vaikuttaa muihin ihmisiin. Yhteiskunnan parantaminen voi olla lopulta niin yksinkertaista, että otamme vastuun itse itsestämme. Pidämme huolta, ettemme oksenna katkeruuttamme muiden päälle vaan laitamme hyvää liikkeelle.

3. Oletko joskus joutunut toimimaan vastoin arvojasi? Jos, niin mitä siitä seurasi?

Siitä lähtien, kun 25-vuotiaana aloitin jakkupukuisena konsulttina, olen miettinyt erilaisissa työelämän asioita ja sitä, miksi ne menevät kuten menevät. Minkä takia työelämän ihmissuhteet olisivat jotenkin erilaisia kuin muut ihmissuhteemme? Tunsin joskus aiemmin, että minun tulisi laittaa arvoni aamulla töihin lähtiessä erilaiseen asentoon, mitä ne olivat esimerkiksi kotona perheen kanssa. Se johtui siitä, että työskentelin väärässä ympäristössä.

Toisten kopiointi on turhaa. Sinua tarvitaan juuri tuollaisena omituisena kombinaationa. Sinä olet yhdistelmä sitä, mitä olet kokenut, minkälainen persoona sinulla on, mistä olet utelias, minkälainen koulutustausta sinulla on… Tällaista kombinaatiota ei pysty kopioimaan koneelle. Se mitä juuri sinä ajattelet, on ainutlaatuista.

En olisi tässä, jos olisin uskonut vain ympäristöäni ja pysynyt hillittynä ja viileänä. Sen vuoksi, haluan rohkaista kaikkia, jotka epäilevät itseään ja ideoitaan kirjoittamaan ajatuksiaan paperille ja antamaan niille mahdollisuuden.

4. Mitkä kaksi tapahtumaa elämässäsi ovat vaikuttaneet eniten siihen, kuka olet tänään?

Vaikea nimetä mitään yksittäisiä tapahtumia. Minulla on ollut onni, että olen saanut syntyä ihanaan perheeseen, joka on ollu tukeva ja rohkaiseva. Isoäitini oli kuitenkin myös tiukka opettaja, joka on aiheuttanut sen, että inhoan tänä päivänä minua kritisoivia auktoriteetteja. Se on heikko kohtani, jota työstän jatkuvasti. Tiedostan, että tarvitsen esimerkiksi yrittäjänä vapauden päättää asioista itse.

5. Kuka on ollut tärkein suunnannäyttäjäsi? Miksi juuri hän?

Koko perheeni ja erityisesti edesmennyt rohkea isoäitini, joka asui aina meillä. Meitä on neljä sisarusta. Keskinäiset välimme ovat todella läheiset.

6. Koska koit epäonnistuneesi siten, että epäilit nousetko enää?

Sekä yksityiselämässä että bisneksessä olen uinut syvissä vesissä, mutta tiedän mikä elämässä on minulle tärkeää. Esimerkiksi raha on vain toissijaista. On tutkittu, että tietyn rahasumman jälkeen ihmisen onnellisuus ei kasva piiruakaan.

En yleensäkään käytä sanaa epäonnistua. Olen perverssillä tavalla kiinnostunut kaikista tunteista. Saatan tosi tiukoissakin tilanteissa vaan havainnoida kiinnostuneena oman kehoni reaktioita ja kuulostella, mistä jonkun tietyn hetken paha olo johtuu. Mitä vaikeampi tilanne, yleensä sitä enemmän opin. 

7. Mikä yksittäinen hetki tuntui siltä, ettei mikään pysäyttäisi sinua?

Kahdeksan vuotta sitten kun aloitin yrittäjänä päätin, että aion olla täysin oma itseni. Sen myötä elämästäni on tullut pelottomampaa. Tuntuu uskomattomalta ja olen kiitollinen, että saan tehdä juuri tätä työkseni.

8. Kun katsot taaksepäin, onko jotain mitä tekisit toisin?

Opin koko ajan uusia asioita. Miellän itseni artistiksi ja sisällöntuottajaksi, ja auktoriteettiongelman takia haluan toimia itsenäisesti. Tarpeet tähän olen oppinut kantapään kautta. Se on tänä päivänä minun tapani hoitaa asioita.

9. Ennusta yksi skenaario tulevaisuudesta toimialallasi?

Tekoäly ja koneet hoitavat transaktion ihmisiä paremmin. Tämä tulee lisäämään paineita ihmisten välisille kohtaamisille. Meidän tulee keskittyä enemmän yhteyden luomiseen, joka on ehdottomasti tulevaisuuden tärkeitä taitoja.

10. Mikä saa sinut liekehtimään?

Se, että ihminen rohkaistuu olemaan enemmän oma itsensä ja tuomaan sen esille.

 

Kuuntele Camilla Tuomisen henkilökuva-podcast kokonaisuudessaan täältä

Camilla Tuominen on myös vieraana kesäkuun maksuttomassa Bonfire webinaarissa: johtaminen poikkeusolojen jälkeen. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu täältä

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Tulevaisuus