Bonfire.fi

Telian Heikki Mäkijärvi: ”Koko organisaation pitää oppia puhumaan pienempien kumppaneiden kanssa”

Heikki Mäkijärven (Head of Telia Ventures) mukaan 5G on muuttanut yhteistyösuhteiden merkityksen uudelle tasolle. Samalla on vahvistunut operaattorin rooli muiden toimijoiden digitaalisten innovaatioiden mahdollistajana. Tämä vaatii muiden toimijoiden ja heidän liiketoimintojen ymmärtämistä.

Tapio Peltonen haastatteli Mäkijärveä Slushissa 2019.

Innovatiiviset lahjakkaat ihmiset hakeutuvat startupeihin

Mäkijärven mukaan nuoret innovatiiviset ihmiset menevät startupeihin: ”Talentti on niissä firmoissa.”

Yhteistyösuhteiden kehittäminen vaatii yhteisen kielen oppimista:  ”Koko organisaation pitää oppia puhumaan pienempien kumppaneiden kanssa.”

Yhteistyö vaatii myös startupeilta ymmärrystä: ”Pienten yritysten on ymmärrettävä, että isojen yritysten kanssa työskentely vaatii rakenteita ja aikaa. Startupit voivat oppia isoilta, kuinka skaalataan asioita. Innovaatio ja into ei riitä, pitää olla johdonmukaista tekemistä.”

Kolme asiaa, jotka isot yritykset voisivat oppia startupilta:

  1. Nopeus. Rohkeutta tehdä asioita nopeasti. Jos se johtaa epäonnistumiseen, se ei pitäisi olla rangaistava teko. Rangaistavaa on, jos kokeilusta ei opita.
  2. Oppiminen. Kun jotain on tehty, pitää selvittää nöyrästi, onko se oikea asia. Kun nähdään, ettei joku toimi, muutetaan sitä.
  3. Luottamus ihmisiin. Pienessä yrityksessä yksittäisillä ihmisillä on isompi rooli. Maailman muutosnopeus vaatii samaa luottamusta ihmiseen myös isoissa yrityksissä.

 

Tapio Peltonen

Tapio Peltonen

EEX

Founder

Tapio Peltonen on yrittäjäksi kasvanut taloustieteilijä. Hän uskoo, että suurimmatkin ongelmat voidaan ratkaista tekemällä: yrittäjämäisellä asenteella ja yhteistyöllä. Tapion yritys EEX on rakentanut globaalisti uniikin oppimisen ”alustan”, jossa isojen organisaatioiden nousevat johtajat auttavat startup-yrittäjiä ja oppivat oman laatikkonsa ulkopuolella yrittäjyydestä ja yhteistyöstä. Peltonen on myös strategiakouluttaja ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija.

Lisää vaikuttajalta Tapio Peltonen


Lisää kategoriasta Myynti ja markkinointi