Bonfire.fi

Teknologiapolkuja: Ura tietoturvan parissa takaa sen, ettet tylsisty koskaan – Vieraina Laura Kankaala ja Aino Lähde

Kaupallinen yhteistyö: Accenture

Valkohattuhakkerit metsästävät tietoturvan heikkouksia, jotta meillä kaikilla olisi turvallisempaa. Tietoturvan aukkojen näkeminen vaatii ihmistuntemusta sekä kykyä hahmottaa, miten teknologiaa käytetään ja kuinka sitä saatetaan käyttää väärin.

Laura Kankaala on WithSecuren tietoturva-asiantuntija, joka auttaa yrityksiä ja organisaatioita tietoturvaan liittyvien ongelmien ratkaisemisessa. Hänen elämäntehtävänsä on rakentaa tietoturvan avulla luottamusta teknologiaa kohtaan ja tehdä näin internetistä kaikille parempi paikka.

Aino Lähde on WithSecuren hallinnolliseen tietoturvaan erikoistunut tietoturva-asiantuntija, jolla on tärkeää että työssä saa oppia aina uutta. Sekä Laura että Aino ovat päätyneet teknologia-alalle nuoruuden harrastusten kautta: virtuaalitallit ja blogin kirjoittaminen olivat heille sysäys oppia lisää verkkosivujen koodaamisesta.

“Kun me rakennetaan tietoturvan designia, niin sitä ei voi olla miettimässä vain joku pieni hyvin homogeeninen porukka. Sinne tarvitaan erilaisia ihmisiä, erilaisista lähtökohdista, jotta joku osaa sanoa, millaista ongelmien parissa ohjelmiston käyttäjät todella painivat.” – Laura Kankaala

Kuuntele lisää Teknologiapolkuja täällä!

Milja Köpsi

Ohjelmisto- ja e-business ry

#mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä

#mimmitkoodaa ohjelman vetäjä, ihan oikea ritari. Tärkeät jutut elämässä mm. inhimillisyys, ihmiset, tasa-arvo, diversiteetti sekä elinikäinen oppiminen.

Lisää vaikuttajalta Milja Köpsi


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys