Bonfire.fi

Teknologia-alojen opiskelukulttuuri on yhteisöllinen ja kannustava – Vieraina Kati Hagros ja Milja Leinonen

Kaupallinen yhteistyö: Accenture

Diplomi-insinööri opiskelijoista vain noin 20% on naisia. Monelle teknologia-alojen opiskelukulttuuri on tullut tutuksi lehtijutuista, joissa nostetaan esiin opiskelijakulttuurin epäkohtia. Näiden tärkeiden keskustelujen käymisen lisäksi opiskelijaelämä on yhteisöllistä ja tarjoaa paikkoja vaikuttaa esimerkiksi järjestötoiminnan kautta.

Kati Hagros toimii Aalto-yliopiston digitalisaatiojohtajana ja hallituksen jäsenenä Nixussa, Eezyssä ja Siilissä. Hän tehnyt pitkän kansainvälisen uran teknologian parissa. Hän on työskennellyt digitalisaation, IT:n, logistiikan, strategian ja laadun johtotehtävissä Nokialla ja Koneella eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa.

Milja Leinonen viimeistelee diplomi-insinöörin opintojaan Aalto-yliopistossa. Bioinformaatioteknologian opinnot valmistavat uraan terveydenhuollon teknologiaratkaisuiden parissa, mutta aktiivinen osallistuminen Aallon opiskelijayhteisössä on mahdollistanut kontaktit ja taidot rakentaa yhdenvertaisempaa kulttuuria myös työelämässä.

“Tytöt, jotka osaavat matematiikkaa ja luonnontieteitä, hakeutuvat usein lääkäriksi. Se on hieno ammatti, mutta jotenkin tekisi mieli sanoa että lääkärinä sitä vaikuttaa niihin hoitamiensa ihmisten elämään, kun taas teknologian avulla voit vaikuttaa käytännössä koko maailmaan. ” – Kati Hagros

Kuuntele lisää Teknologiapolkuja-podcastia täällä!

Milja Köpsi

Ohjelmisto- ja e-business ry

#mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä

#mimmitkoodaa ohjelman vetäjä, ihan oikea ritari. Tärkeät jutut elämässä mm. inhimillisyys, ihmiset, tasa-arvo, diversiteetti sekä elinikäinen oppiminen.

Lisää vaikuttajalta Milja Köpsi


Lisää kategoriasta Kaupallinen yhteistyö