Bonfire.fi

Teknologia ei ole rasistista, mutta siihen voi heijastua tekijöiden ennakkoluulot – Vieraina Yacine Samb & Sandra Calvo

Kaupallinen yhteistyö: Accenture

Google on menestystarinallaan myös monen muun yrityksen esikuva. Miltä tuntuu olla johtajana usein esimerkkinä käytettävässä yrityksessä? Millaista vastuuta Google kantaa teknologia-alan suunnannäyttäjänä?

Googlen monimuotoisuus, syrjimättömyys ja tasa-arvoasioiden muutosjohtaja Yacine Samb näkee tärkeäksi puhua myös yrityksen epäonnistumisista julkisesti – minkä jälkeen on etsittävä muutosta ja ratkaisua löydettyyn ongelmaan. Yacine tekee uraauurtavaa työtä tasa-arvokysymysten parissa, ja keskustelut ovat niin uusia, että esikuvia omalle roolille on vaikea nimetä.

Googlella pilviarkkitehtina työskentelevä Sandra Calvo on kiinnostunut paitsi teknologiasta, myös siitä mitä sillä on mahdollista saavuttaa. Suomessa sekä Espanjassa kasvaneena Sandra on oppinut suhtautumaan kulttuurisiin erityispiirteisiin ymmärtäväisesti. Mutta on myös valmis ravistelemaan tottumuksia.

“Monissa toimialoissa suomen kielen osaaminen on erittäinen tärkeää, mutta IT-maailman pitäisi olla kansainvälinen ja avoin kaikille. Sen pitäisi olla avoin myös maahanmuuttajille.” – Sandra Calvo

Kuuntele lisää Teknologiapolkuja-podcastia täällä!

Milja Köpsi

Ohjelmisto- ja e-business ry

#mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä

#mimmitkoodaa ohjelman vetäjä, ihan oikea ritari. Tärkeät jutut elämässä mm. inhimillisyys, ihmiset, tasa-arvo, diversiteetti sekä elinikäinen oppiminen.

Lisää vaikuttajalta Milja Köpsi


Lisää kategoriasta Kaupallinen yhteistyö