Bonfire.fi

Teknologiapolkuja: Tutkimus auttaa hahmottamaan, miten yrityskulttuurin tasa-arvo-ongelmiin puututaan – Vieraana Susanna Bairoh

Kaupallinen yhteistyö: Accenture

Tuore tutkimus osoittaa, että naiset teknologia-alalla ovat kunnianhimoisia. Mutta mitkä asiat estävät heitä etenemästä urallaan?

Kauden viimeisessä jaksossa katsotaan tarkemmin Women in Tech Finlandin, Mimmit Koodaa, Tekniikan Akateemiset (TEK) ja Accenturen yhteistyössä tekemää tutkimusta, jossa 800 teknologiarooleissa työskentelevää naista kertoi kokemuksistaan alalla.

Vieraana on TEKin tutkimuspäällikkö Susanna Bairoh, joka kertoo työkulttuurista ilmiöistä joissa naisten osaamista testataan usein hanakammin kuin mieskollegan ammattitaitoa. Tutkimukset osoittavat myös, että epätasa-arvo heijastuu myös palkkoihin.

”Kun kysyin, mitä te voisitte tässä yrityksessä tehdä, niin vastaus oli että tämähän on kiinni siitä, että tyttöjä ei kiinnosta matematiikka. Se vastuu sysätään mahdollisimman kauas. Sen sijaan, että mietittäisiin mitä me voisimme tehdä, että meille hakisi enemmän naisia. ” – Susanna Bairoh

Kuuntele lisää Teknologiapolkuja täällä!

Milja Köpsi

Ohjelmisto- ja e-business ry

#mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä

#mimmitkoodaa ohjelman vetäjä, ihan oikea ritari. Tärkeät jutut elämässä mm. inhimillisyys, ihmiset, tasa-arvo, diversiteetti sekä elinikäinen oppiminen.

Lisää vaikuttajalta Milja Köpsi


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys