Bonfire.fi

Bonfire-tiimin roihuavat bisneskirjavinkit

bisneskirjavinkit

Lukeminen on mitä parasta ammatillista tukitoimintaa ja usein myös rentouttavaa. Erilaista bisneskirjallisuutta julkaistaan valtava määrä. Niin suomeksi kuin englanniksi on saatavilla paljon keskenään erilaisia ja laadukkaita teoksia.

Ongelmaksi saattaa muodostua valinnan vaikeus.

Jos yrittäisimme helpottaa valintaasi? Tässä Bonfire-tiimiläisten (aina) ajankohtaiset bisneskirjavinkit. 

Laura Pääkkönen
Sheryl Sandberg: Lean In – Naiset ja menestymisen tahto

Erinomainen johtamisopas, joka muistuttaa samalla siitä, kuinka pitkällä me Suomessa jo olemme työelämän tasa-arvossa, suhteessa moniin muihin maihin. Kirjassa on myös hyvää pohdintaa, joka  on itsellenikin ajankohtainen aihe. 

Maria Sillanpää
Panu Luukka: Yrityskulttuuri on kuningas

Yrityskulttuurista on tulossa yhä tärkeämpi kilpailuetu yrityksille. Menestys kumpuaa intohimosta omaa työtä kohtaan. Uskon, että yrityskulttuurilla on valtava merkitys siihen, millaisella innolla ja intohimolla teemme töitä. Panun kirja innoitti ottamaan yrityskulttuurin kehittämisen agendalle myös meillä Bonfirella.

Joonas Villanen 
Greg McKeown: Essentialism

Käytännönläheisiä vinkkejä siihen miten monimutkaisesta saa yksinkertaisempaa. Näillä prinsiipeillä saat enemmän tuottavuutta omaan liiketoimintaasi ja elämääsi.

Harri-Pekka Pietikäinen
James Watt: Business for punks

Riemastuttava kirja, joka peräänkuuluttaa anarkistista otetta omaan liiketoimintaan. Usko siihen mitä teet ja rakenna sen ympärille ristiretki. 

Laura Trémouille
Risto Siilasmaa: Paranoidi optimisti

Yrittäjämäinen johtaminen (itsensä tai muiden) on ainoa oikea tapa; kädet savessa ja vastuuta kantaen. Erilaisten skenaarioiden hahmottaminen auttaa luovimaan epävarmassa tulevaisuudessa.

Jani Utriainen
John C. Maxwell: 21 kiistatonta lainalaisuutta

Suositeltava teos sekä johtajuuden alkutaipaleella oleville, mutta myös kokeneille johtajille, jotka haluavat kehittää omia johtamistaitojaan.

Julia Rautiainen
Anu Kantola & Hanna Kuusela: Huipputuloiset

Kuvattu hyvin huipputuloisten ajatuksia ja samalla hyvää yhteiskunnallista analyysia. Tosi mielenkiintoinen teos! 

 

Tässä Bonfiren tiimin bisneskirjavinkit. Mikäli tuntuu, ettei bisneskirjallisuudesta löydy itselle mieluisaa luettavaa, on aina mahdollista tarttua tuumasta toimeen ja kirjoittaa itse teos. Jos kirjoittajakärpänen puraisee, ota tästä haltuun Elina Hiltusen 11 teesiä, miten kirjoitat tietokirjan.

Harri-Pekka Pietikäinen

Päätoimittaja, Bonfire.fi -bisnesmedia & Luova kustannuspäällikkö, Bonfire Books

Lisää vaikuttajalta Harri-Pekka Pietikäinen


Lisää kategoriasta Johtaminen