Bonfire.fi

Sateenkaariviestinnän pioneeri Hannu Medina: ”Vain harvassa työyhteisössä voi olla oma itsensä”

Ajatusjohtajat-podcastin toisessa jaksossa keskusteluun nousee työelämän moninaisuus ja psykologinen turvallisuus, kun Bonfire Agencyn Oona Ikosen vieraaksi saapuu sateenkaariviestinnän pioneeri Hannu Medina. Medina on We Speak Gay -yhteisön perustaja ja hän ravistelee yritysjohtoa siitä, miten sateenkaariviestintä tulisi ottaa huomioon. Medina haluaa, että sateenkaariliput liehuvat ympäri vuoden ja hänen unelmiensa yhteiskunnassa jokainen voi olla turvallisesti aito, rehellinen itsensä eli kokonainen ihminen.

”Sateenkaariviestintä on näkymättömyyden tekemistä näkyväksi! Silloin sateenkaari-ihmisiä tehdään näkyväksi kuvituksen, symbolien ja viestinnän avulla. Tätä pitää tehdä siksi, että seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus on näkymätöntä”, Medina kiteyttää.

Medinan mukaan moni valkoinen suomalainen ajattelee saavansa olla töissä oma itsensä. Tilanne on kuitenkin eri esimerkiksi maahanmuuttajille tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja juuri tästä moninaisuudessa on kyse. Sateenkaariviestintä luo viestintää, joka edesauttaa tälle kohderyhmälle turvallisen tilan tekemistä. Samalla se tuo esille epäkohtia.

”Minulle on tärkeää pitää esillä myös pinkkipesua eli sitä, että yritykset vain itseään korostaen osallistuvat Prideen. Seuraan tarkkaan sitä, laittavatko yritykset jalustalle itsensä vai sateenkaari-ihmiset. Joka vuosi asiat menevät eteenpäin ja siksi asiasta on tärkeää jatkaa keskustelua koko ajan”, Medina toteaa.

Myös yrityksen sisällä on syytä kiinnittää huomiota siihen, että jokainen voisi olla avoimesti oma itsensä. Medinan mukaan kolme askelta osallistavaan ja turvalliseen työkulttuuriin on tiedostaminen, ymmärtäminen ja moninaisuuden syleily.

”Vasta sitten kun on tiedostettu ja ymmärretty, että elämämme ovat hyvin erilaisia, voidaan lähteä syleilemään moninaisuutta. Kokemusten kautta syntyy oivalluksia omista etuoikeuksista. Tähän ei riitä mikään kertakoulutus, kyse on jatkuvasta tekemisestä myös Pride-viikon ulkopuolella”, Medina sanoo.

10 erilaista ajatusjohtajaa, 10 erilaista rohkeutta! Suomen ensimmäisen ajatusjohtajuustoimisto Bonfire Agencyn liiketoimintajohtaja Oona Ikosen sydän sykkii ihmisille ja keskusteluille ja nyt hän kutsuu Sinut mukaasi tutustumaan kymmeneen erilaiseen ajatusjohtajaan. Ajatusjohtajat-podcast kertoo kymmenen erilaisen rohkean edelläkävijän tarinan ja luvassa on myös keskustelua ajatusjohtajuuden vaikutuksesta liike-elämään. Joko olet liekeissä? Uusi jakso julkaistaan joka tiistai!

Voit kuunnella jakson täältä: https://www.bonfireagency.fi/ajatusjohtajat/

Teksti: Elina Olander

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Ajatusjohtajuus