Bonfire.fi

Nordic Business Forum tarjoaa raikkaan tuulahduksen syksyyn

Nordic Business Forum (tuttavallisemmin NBF) on täällä taas! Kahtena edellisenä vuotena pandemian vuoksi peruttu tapahtuma on monelle hartaasti odotettu tuulahdus syksyyn.

Huippuluokan puhujat, mielenkiintoiset keskustelutilaisuudet ja mahdollisuus verkostoitua ovat houkutelleen liike-elämän vaikuttajat koloistaan Helsingin Messukeskukseen.

Tänä vuonna konferenssin vetonaulana ei ole kansainvälistä supertähteä. Aiempien vuosien Barak Obaman, George Clooneyn ja Arnold Schwarzeneggerin kaltaisten nimien sijaan päähuomion jakaantuu useamman esiintyjän kesken. Keskeisimpinä mainittakoon historioitsija ja kirjailija Yuval Noah Harari, ihmisen luontaiseen hyvyyteen uskova Rutger Bregman sekä pelottomasta organisaatiosta luennoiva Amy Edmondson.

Tuhansien osallistujien joukosta on helppo löytää vanhoja tuttuja. Tapahtuman oleellista antia on myös uusien verkostojen luominen, johon useimmat osallistujat käyttävät aikaa ja energiaa.

Messukeskuksen ihmisvilinästä löytyi tuore Bonfire-bisnesvaikuttaja Johanna Vuorto-Honkala. Hän kertoi vaikuttuneensa juurikin Rutger Bregmanin key-note -puheenvuorosta.

– Tykkäsin siitä, koska se käsitteli ihmisen perimmäistä hyvyyttä. Bregmanin tavoin, näen myös itse, että ihmiset haluavat hyvää ja auttaa toisiaan.

Vuorto-Honkalalle konferenssin tärkeintä antia on eri ihmisten kohtaamiset. Hän kokee, että hektisen arjen keskellä tapahtuma mahdollistaa sen, että omaa näkökulmaa voi laajentaa.

– Tulin tänne ilman odotuksia. Kaikesta on mahdollisuus saada laajempi käsitys, kun ei jää ainoastaan oman yrityksen sisälle.

Myös tunnevalmentaja, ja niin ikään Bonfire-bisnesvaikuttaja, Camilla Tuominen vaikuttui suuresti Rutger Bregmanin puheenvuoroista.

– Bregmanin tuorein kirja Hyvän historia on omalla kirjalistallani TOP 10:ssä.

Tuomiselle Nordic Business Forum on tuttu tapahtuma jo sen Jyväskylän ajoista lähtien.

– Täällä saan ajatella isosti. Nordic Business Forum on minulle todella vahvistava kokemus.

Löytyypä ihmispaljouden keskeltä myös Petri Matero. Myös hän nauttii Messukeskuksen tunnelmasta.

– Nordic Business Forumista haen vihjeitä siitä, mistä ihmiset puhuvat ja mikä on yleinen ilmapiiri. Sen myötä, sitä on hyvä lähteä itse rikkomaan.

Puhujista Matero odottaa ennen kaikkea Yuval Noah Hararia.

– Katsotaan, mitä huominen tuo tullessaan. Pakko myöntää, että teemat menevät tänä vuonna hieman itseltäni ohi. Olisin kaivannut enemmän diversiteettiä.

Teksti: Harri-Pekka Pietikäinen

Kuvat/videot: Jani Utriainen

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Johtaminen