Bonfire.fi

Moona Laakso: Vaurastu kuin nainen

Moona Laaksoa kuvaillaan takakannessa vapaaksi toimittajaksi ja uhmaikäisen pienen pojan äidiksi. Näiden lisäksi hän on erinomainen koontikirjailija, josta Vaurastu kuin nainen (Into 2021) on erinomainen esimerkki. Aiemmin Tripsteri Irlanti -matkaoppaan (Readme.fi 2019) kirjoittanut Laakso on aiemmin kirjoittanut Helsingin Sanomiin artikkeleita asuntosijoittajanaisista, joita on luettu rutkasti. Niinpä on luontevaa, että sama teema taipuu myös kirjaksi.

Kahdentoista eri naisen uratarinan ja vaurastumiskokemuksen kiteyttäminen on onnistunut. Kirjan esimerkit ovat keskenään tarpeeksi erilaisia, mutta kokonaisuudesta hahmottuu silti selkeä punainen lanka. Lukukokemus on miellyttävä ja sivistävä.

Kirjan kantavaksi teemaksi nousee sijoittamisen merkitys ja siihen rohkaiseminen. Valtaosa kirjaan haastatelluista naisista korostaa sitä, kuinka sijoittamiseen tulisi suhtautua matalalla kynnyksellä. Toki vaurastumista oleellisempaa on oman intohimon toteuttaminen. Kuten Laakso kirjan päättävässä luvussa toteaa ”Tärkeintä on se, että tekee asioita rakkaudesta – ja muistaa avioehdon”.

Vaurastu kuin nainen on suositeltava teos kenelle tahansa vaurastumisesta ja omasta taloudenhoidosta kiinnostuneelle.

Harri-Pekka Pietikäinen

Päätoimittaja, Bonfire.fi -bisnesmedia & Luova kustannuspäällikkö, Bonfire Books