Bonfire.fi

Vinkit koulutusten tarinallistamiseen

Koulutukset ovat siirtyneet pandemian vuoksi verkkoon. Kuluneen vuoden jälkeen on havaittavissa webinaari-ähkyä. Tästä syystä onkin mietittävä, miten koulutuksista saadaan osallistavampia, innostavampia ja yksinkertaisesti vain hauskempia? Nyt tarvitaan entistä enemmän keveyttä ja vuorovaikutusta, joka jää sosiaalisten kontaktien vähyyden vuoksi paitsioon.

Tarinallistamalla rakennat koulutukseen tarinallisen juonen, joka selkeyttää ja elämyksellistää.

Tarinallistamisesta eli tarinalähtöisestä palvelumuotoilusta, koko koulutustilanteen rakentamisesta elämyksellisen tarinakokemuksen muotoon, on monenlaista apua.

Miksi tarinallistamista kannattaa hyödyntää koulutusten suunnittelun tukena?

 

Miten liikkeelle koulutusten tarinallistamisessa?

 

Painotin vinkeissä nyt sattuneesta syystä verkkokoulutusten asiaa. Seuraavat viikot istumme jälleen tiukasti ruudun äärellä. Samat vinkit pätevät kuitenkin myös paikan päällä tapahtuviin koulutuksiin. Tulevaisuudessa uskon, että tulemme näkemään verkkokoulutusten suunnittelun osalta valtavia kehitysaskeleita. Tarinallistamisen avulla voidaan luoda fyysistä tilaa muistuttavia digitaalisia tiloja. Miten olisi koulutus vaikkapa maatilalla tai kaukaisella planeetalla?

Muutama esimerkki

ZestMark Oy on hyödyntänyt tarinallisuutta yrittäjyyden verkkokurssilla. Kurssilla seikkailevat yrittäjille tutut hahmot Verokarhu, Virallinen Marmattaja ja Ilona Onnenkantamoinen. Haastattelin Mannerta heidän tarinallistamisen prosessista.

Linda Suomela-Hemangkorn EduGems Oy:sta kertoi siitä, miten ydintarina helpotti myös verkkoon siirtymistä pandemian iskiessä. 

Adina Solutions Oy haki tarinallistamisesta vauhtia digikoulutusten myyntiin. 

Anne Kalliomäki

Tarinakone

Tarinallistaja

Tarinakoneen perustaja, tietokirjailija, kouluttaja Anne on tarinallistamisen edelläkävijä Suomessa. Annen tarinapajoissa tunnistetaan yrityksen ydintarina ja opitaan erottumaan tarinakokemuksella. Anne on myös Visit Finland Akatemian valmentaja.

Lisää vaikuttajalta Anne Kalliomäki


Lisää kategoriasta Myynti ja markkinointi