Bonfire.fi

Viikon Varianssi: Helppo tapa päästä eroon alavireydestä

Kiitollisuuden taidossa on kysymys siitä, että osaamme kiinnittää huomiota siihen, mikä on hyvin eikä siihen, mikä on huonosti tai mitä meiltä puuttuu. Kiitollisuus saattaa tuntua ”kukkahattuhippien” etuoikeudelta, mutta jo pieniin asioihin toisella tavalla suhtautumalla ja kiitollisuutta harjoittelemalla koet positiivisempaa energiaa ja toisenlaisia ajatuksia.

Ihmiset, jotka ovat kiitollisia arjen pienistä asioista, elävät onnellista elämää. He pystyvät näkemään myös suurimassa osassa vastoinkäymisiä jotakin hyvää. Toki kaikella positiivisuudella ja kiitollisuudellakin on rajansa, mutta muutos asenteessa ei tarvitse olla suuri, jotta tulokset näkyvät mielialassa. Siksi elämässä katseen pitäisi olla pääsosin nykyhetkessä tai positiivisessa tulevaisuudessa. Kiitollisuus jo saavutetuista tavoitteista ja tuloksista auttavat kuitenkin näkemään kokonaisuutta ja laittamaan kulloisenkin haasteen oikeaan mittasuhteeseen.

Kalifornian yliopiston professori Robert Emmonsin ja Miamin yliopiston apulaisprofessori Michael McCulloughin järjestämässä kokeessa henkilöt jaettiin kolmeen ryhmään. Yksi ryhmä sai ohjeeksi kirjoittaa paperille vain niitä asioita, joista he olivat kiitollisia, toinen ryhmä asioita, jotka ärsyttivät heitä ja kolmas asioita, joita oli tapahtunut heille viikon aikana. Tulokset olivat vastaansanomattomia, sillä kokeen lopputuloksena vain kiitollisuuttaan ilmaisseet olivat huomattavasti muita kokeeseen osallistuneita henkilöitä onnellisempia, optimistisempia ja terveempiä.

Kertaamalla iltaisin nukkumaan mennessä kolme asiaa, joista on kiitollinen kuluneessa päivässä, ihminen kokee pitkällä aikavälillä elävänsä parempaa elämää. Tätä tukeva tutkimus kertoo, että jopa 94 % heistä, jotka listaavat nuo kolme päivittäistä asiaa, saavuttavat jo 15 päivässä huomattavaa helpotusta masennukseensa.

Sinun ei tarvitse olla masentunut, jotta voit käyttää tätä samaa helppoa keinoa. Tuskin meistä kukaan panisi vastaan, jos tietäisi että voisi olla päivittäin virkeämpi, enemmän tyytyväinen itseensä sekä katsoisi omaa elämäänsä hieman positiivisempien lasien läpi.

Petteri Kilpinen

Aava Virta

liiketoimintajohtaja

Petterin suuri intohimo on ihmisen potentiaalin johtaminen, joko organisaation johtamisen tai itsensä johtamisen näkökulmasta. Hän yhdistää tuoreella tavalla yrityksen johtamisen, motivaation ja työssä jaksamisen sekä energisyyden. Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat vuorovaikutustaidot ja kyky inspiroida ihmisiä. Petterillä on pitkä ja menestyksellinen ura toimitusjohtajana, ja sen lisäksi hän on valmentanut tuhansia yritysjohtaja ja esimiehiä sekä huippu-urheilijoita, Suomen mestareista olympiavoittajiin, niin Suomessa kuin maailmallakin.

Lisää vaikuttajalta Petteri Kilpinen


Lisää kategoriasta Työhyvinvointi