Bonfire.fi

Videosisällöt mullistavat maailman – mitä katselun kasvu merkitsee yrityksille?

Jos ovat kirjoitustaito, radio, televisio ja internet muuttaneet oman aikansa tiedonkulkua, video mullistaa maailmaa juuri nyt.

Käynnissä oleva pandemia on nelinkertaistanut videosisältöjen katseluajat

Aikaisemmin online-videoiden katselu on keskittynyt enimmäkseen Youtuben ja Netflixin kaltaisiin alustoihin. Niiden käyttö on kasvanut jo vuosia tasaiseen tahtiin.

“COVID-19 pandemian aikana online-videon katseluaika kasvoi tutkimuksen mukaan globaalisti nelinkertaiseksi eli yli 300%. Tämä räjähdys tapahtui vain kuuden kuukauden aikana.” (Limelight, How Video is changing the World 2020)

Lähde: Limelight 2019 ja 2020

Keväällä 2020 alkanut globaali pandemia on pakottanut ihmiset etätyöhön ja etäopiskeluun. Sen myötä videosovellusten hyödyntäminen työssä ja opiskelussa on räjähtänyt. Etäopiskeluun ja etäpalavereihin käytettyjen palvelujen kuten Zoom, Teams ja Meet käytöstä on tullut jokapäiväistä.

Samalla myös videochat-sovellusten käyttäminen on lisääntynyt ihmisten välisessä viestittelyssä. Videon hyödyntämisestä on tullut jokapäiväistä. Lähes jokainen meistä osaa käyttää whatsappin videopuhelua tai ladata videon Instagram Storiesiin.

Mummot ja papatkaan eivät enää tyydy pelkästään kuvien tai tekstien lähettämiseen, kun video on käytössä. Videon käytössä ei ole enää kovin merkittäviä eroja eri ikäluokkien välillä. Videoviestit eivät ole enää pelkästään “nuorison hömppää”.

Mikä mahdollisti videon käytön lisääntymisen?

Jos vastaus pitää sanoa yhdellä sanalla, se on teknologia.

Video on ollut jo pitkään jokaisella älypuhelimella. Kamerateknologia ja sovellukset ovat olleet siellä jo vuosia ja niiden taso on kehittynyt todella korkealaatuiseksi, lähes järjestelmäkameroiden vertaiseksi.

“Meillä jokaisella on taskussa oma oma TV-kanava.”

Nykyisillä älypuhelimilla voidaan kuvata jopa 4K-videoita, joka tarkoittaa käytännössä sitä että tarkkuus on jo enempi mitä tarvitsemme perinteiselle TV-näytölle. Yksi videoruutu voidaan jakaa neljään osaan ja jokainen osa voidaan suurentaa TV-näytön kokoiseksi, tarkkuuden juuri kärsimättä.

Lähes koko Suomen kattava 4G-verkko on mahdollistanut myös sen, että videoita voidaan katsoa käytännössä missä vain, ilman isompaa “pätkimistä”.

5G-verkon mahdollistama teollinen vallankumous lisää videon mahdollisuuksia

Sanotaan että 5G-verkko, IoT (esineiden internet) ja tekoäly luovat neljännen teollisen vallankumouksen. Suomessa jo yli miljoona ihmistä on nopeasti laajenevan 5G-verkon vaikutusalueella.

5G-verkon mahdollistama vähintään 10 kertaa nopeampi verkkoyhteys (verrattuna 4G-verkkoon) laajentaa myös videon mahdollisuuksia Se tuo myös lisätyn todellisuuden (AR, augmented reality) ja virtuaalitodellisuuden (VR, virtual reality) jokaisen meidän arkipäivään.

Virtuaalilasien läpi koettavat videoelämykset ovat tällä hetkellä vielä aika harvinaisia, mutta tulevaisuudessa siitä voi tulla yhtä jokapäiväistä kuin Whatsappin videoviesti. Tulevaisuudessa voit viettää todentuntuisen etäpalaverin ystäviesi kanssa, vaikka joka päivä eri maassa, ilman viiden tunnin lentomatkaa

Tubettajat ovat tässäkin aikaansa edelle. Perinteisestä mediasta ei vielä tästä juuri lehtijuttuja löydy, mutta pelistriimaajien maailmassa VR-pelit ovat kuuma keskustelun ja videoiden aihe.

Mitä videoiden katselun kasvu merkitsee yrityksille?

Suomessa videon hyödyntäminen on vasta alussa, joten yrityksille se on suuri mahdollisuus. Lähes kaikki yritykset käyttävät videota pandemian ansiosta sujuvasti etäpalavereihin myynnissä.

Videon käytön räjähtänyt lisääntyminen merkitsee yrittäjälle muutamia asioita. Keräsin tähän 3 pointtia mitkä on hyvä huomioida vuoden 2021 budjetissa ja strategiassa.

  1.  Hyödynnä video laajemmin markkinoinnissa ja myynnin tukena ennen kuin kaikki muut tekevät sen. Tällä hetkellä videoita hyödynnetään vähän, vaikka potentiaali on valtava.
  2. Aloita videotaitojen harjoittelu vaikka sisäisestä viestinnästä. Rohkeimmat edellä, kyllä muutkin rohkaistuvat ennemmin tai myöhemmin, esimerkin voimasta.
  3. Tee oma strategia videolle. Mieti resurssit, budjetti ja aikatauluta toimenpiteet.

 

Tekeminen ratkaisee, joten kannattaa aloittaa videoiden tekeminen heti, pienin askelin. Rima alas, kyllä tämänkin taidon oppii tekemällä!

Matti Perkkiö

Easoft Group Oy

Markkinointijohtaja

Matti on futuristi ja modernin markkinoinnin pioneeri - mukana siellä missä nopeaa kasvua tapahtuu. Hän toimii LämpöYkkösen markkinointijohtajana, sekä sparraa henkilöbrändäyksessä ja viraalimarkkinoinnissa. Mainittu TOP 50 LinkedIn vaikuttajat (2017) ja TOP12B2C Markkinointivaikuttajaa (2018) -listoilla.

Lisää vaikuttajalta Matti Perkkiö


Lisää kategoriasta Myynti ja markkinointi