Bonfire.fi

Timo Ritakallio: ”Startupeilta oppii sisäistä yrittäjyyttä”

OP:n pääjohtaja Timo Ritakallio Tapio Peltosen haastattelussa. Ritakallio pitää hyvänä sitä, että startup-maailmassa ollaan alettu ajattelemaan kasvua pitkäjänteisesti: kannattava kasvu on tärkeämpää kuin pelkkä kasvu.

Onko kymmenen vuoden startup-boomi muuttanut kulttuuria isossa yrityksessä?

”On tämä muuttanut paljon ajattelua oikeaan suuntaan. Oivalletaan myös paremmin, että koko ajan pitää analysoida strategiassa, että mitä kannattaa tehdä itse ja mihin pitää hakea kumppaneita. Myös startup voi muodostaa kumppanuuden alkujuuren.”

Dynaamiseen strategiatyöhön, joita OP Ryhmäkin harjoittaa, liittyy isona osana kokeilut. Kokeiluja voi tehdä myös yhdessä startupien kanssa. Samoin muutos on kehittänyt sisäistä yrittäjyyttä.

”Sisäinen yrittäjyys on mennyt eteenpäin. Me kyetään paremmin rekrytoimaan yrittäjämäisiä ihmisiä ja luomaan sitä tukevia toimintamalleja. Olemme nyt vieneet ketteriä toimintatapoja organisaatioon. Ne ovat peräisin osittain startup-maailmasta.”

Timo Ritakallio, mitä isot yritykset voivat oppia startupeilta?

  1. Uskallusta ajatella isosti ja ottaa riskiä.
  2. Intohimoa tehdä asioita.
  3. Verkostojen hyödyntämistä yhteisissä hankkeissa.

 

 

Tapio Peltonen

Tapio Peltonen

EEX

Founder

Tapio Peltonen on yrittäjäksi kasvanut taloustieteilijä. Hän uskoo, että suurimmatkin ongelmat voidaan ratkaista tekemällä: yrittäjämäisellä asenteella ja yhteistyöllä. Tapion yritys EEX on rakentanut globaalisti uniikin oppimisen ”alustan”, jossa isojen organisaatioiden nousevat johtajat auttavat startup-yrittäjiä ja oppivat oman laatikkonsa ulkopuolella yrittäjyydestä ja yhteistyöstä. Peltonen on myös strategiakouluttaja ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija.

Lisää vaikuttajalta Tapio Peltonen


Lisää kategoriasta Tulevaisuus