Bonfire.fi

Tietokirjan matka ideasta kansiin – tavoitteena parempaa tunnejohtamista

Camilla Tuominen

Olen tehnyt viimeisen kolmen vuoden aikana kaksi visuaalista bisneskirjaa. Ensimmäinen ilmestyi toukokuussa 2016 (Tunnekuvakirja – tunnesekamelskasta tunteiden ymmärtämiseen) ja toinen nyt elokuussa 2018 (Johda tunteita – menesty työelämässä). Tällä viimeisimmällä kerralla päätin dokumentoida sitä, miten kirjaprosessi eteni ja miltä se tuntui.

Minulla ei ole ikinä ollut näiden kirjojen tekoon mitään sapluunaan tai ohjeistusta – vain intuitiivinen määrätietoisuus ja suuri ilo.

Kustantaja (Tammi) oli kuuntelemassa puheenvuoroani ja ehdotti palaveria (loppukevät 2017). Lupasin miettiä kesälomalla mistä haluaisin kirjoittaa, koska halusin, että minulla on todellinen sisäinen drive tehdä juuri tämä kirja (edellisen kirjan tekeminen oli ollut eufoorista). Kesän lopussa alitajuntani oli tehnyt työnsä ja konsepti-ehdotus tuli kuin itsestään. Lähetin sen kustantajalle elokuussa. Kustantaja innostui ja teimme kustannussopimuksen syyskuussa.

Kirjaprojektin vaiheet

Camilla Tuominen

Johda tunteita – menesty työelämässä ilmestyi elokuun alussa. Minulle kirjojen kirjoittaminen on suorastaan eufoorista. Toki välillä pelottaa mutta kun sille ei anna liikaa valtaa, homma etenee omalla painollaan. Piirsin oheisen kuvan juuri tuosta vaiheesta, liitin sen mukaan kirjaan ja kirjoitin siitä kuinka kaikista tunteista voi tulla voima.

”Kun teemme jotain uutta, olemme innoissamme, parhaimmillamme ja tunnemme surffaavamme uskomattomassa läsnäolon euforian flow’ssa, jossa tekeminen tuntuu pelottomalta, vaivattomalta ja palkitsevalta.

Pelon tai jännityksen tunteet eivät kuitenkaan ole kaukana: Mitä jos epäonnistun? Miten tämä uusi juttu tulee päättymään? Nauretaanko minulle?

Jos annamme näille ajatuksille liikaa tilaa tai annamme pelon suurentua mielessämme, kadotamme flow’n ja päädymme syvemmälle ja syvemmälle negatiivisiin pyörteisiin. Kun osaamme johtaa tunteitamme, osaamme pysäyttää mielemme, kuuntelemme tunteitamme, rikomme loopin ja palaamme takaisin läsnäoloon, tekemiseen ja etenemiseen. Näemme ja hyväksymme pelon ja jännityksen ja jatkamme matkaa. Vaikka joutuisimme liian syvälle mielen pyörteisiin, osaamme palata takaisin laudalle, ehkä entistä vahvempana ja viisaampana.”

Kirja on saanut kivan vastaanoton ja juuri sain myös tietää, että Bonnier Rightsin näkee kirjassa kansainvälistä potentiaalia ja lähtee edustamaan sitä kansainvälisillä markkinoilla.

 

Kirjoja löytyy kivijalkakaupoista ja netistä. Jos haluat omistuskirjoituksella, tilaa meidän nettikaupasta. Rakastaisin kuulla, mitä ajatuksia se herättää!

 

Camilla Tuominen

Tunnekouluttaja & tietokirjailija

Lisää vaikuttajalta Camilla Tuominen


Lisää kategoriasta Johtaminen