Bonfire.fi

Things+ podcast: Palvelumuotoilu – Mitä se on ja miksi siitä kannattaa edelleen puhua? (S2E6)

https://soundcloud.com/thingspluspod/s2e6-palvelumuotoilu-mita-se-on-ja-miksi-siita-kannattaa-edelleen-puhua

Nyt puhutaan palvelumuotoilusta suoraan. Mitä se ihan oikeasti on? Tässä jaksossa vertaillaan mitä kukakin palvelumuotoilulla tarkoittaa ja tuuletetaan avoimesti kaikki ennakkoluulot.

Mietimme tarvitaanko termejä kuten business designer tai strategic designer ja mitä ne edes tarkoittavat. Kaipaamme lisää muotoilua palvelumuotoiluun ja väitämme, että tärkeintä on, kuka post-it lappuja kirjoittaa.

Miten tällä metodilla voi oikeasti ratkaista isoja ongelmia?

Ketkä meistä ovat palvelumuotoilijoita, ja missä menee raja design-ajatteluun? Petri tunnustautuu hetkellisesti sankarimuotoilijaksi, peruakseen väitteen hetkeä myöhemmin.

Äänessa Petri, Liisa, Ulla ja Sampo.

—-

Things+ on podcast, jossa havainnoidaan vapaamuotoisten keskustelujen kautta käynnissä olevaa murrosta. Sitä tulkitaan liiketoiminnan, designin ja strategian lähtökohdista.

Näkökulmat ovat moninaisia ja keskustelijoiden kokemuspohja laaja, mutta kaiken yhdistävät tekijät ovat uteliaisuus ja empatia.

Team Things+:
Petri Lattu (creative strategist, Marketing Clinic) katsoo tulevaisuuksiin ja muotoilee niistä uusia ja parempia.
Liisa Holma (offering lead, customer experience design & innovation, Marketing Clinic) rakentaa organisaatioille uutta ja merkityksellisempää tapaa toimia.
Ulla Jones (customer experience lead, DNA) johdattaa yritysten design-kyvykkyyksiä uudelle tasolle.
Sampo Axelsson (head of strategy, Miltton Creative) yhdistää designin ja markkinoinnin, kokemuksen ja brändin rinnakkaiset todellisuudet.

Näkökulmien moninaisuutta vahvistetaan edelleen vierailevilla keskustelijoilla.

Kuuntele itsellesi sopivimmalla alustalla:
Spotify
Soundcloud
iTunes

Osallistu keskusteluun:
twitter.com/thingspluspod

Liisa Holma profiilikuva

Liisa Holma

Un/known

CEO

Autan johtajia muovaamaan ja luomaan strategioita, jotka tarjoavat organisaatiolle selkeän ja innostavan suunnan. Ongelmanratkaisu on osaamiseni ydintä. Olen työskennellyt strategiarooleissa ja johtanut muutoshankkeita niin suurissa kuin pienissäkin yrityksissä. Minulla on myös kokemusta johtoryhmä- ja hallitustyöstä. Työssäni yhdistelen perinteisiä strategia- ja analyysityökaluja uuteen johtamisosaamiseen ja ihmiskeskeisiin työtapoihin. Näkemykseni mukaan onnistumiseen tarvitaan hyvän suunnitelman ja innostavan tavoitteen lisäksi yhteinen selkeys sekä toimiva kulttuuri. Kirjoitan kirjaa B2B-asiakaskokemuksesta yhdessä neljän muun alan asiantuntijan kanssa. Alma Talent julkaisee kirjan maaliskuussa 2021.

Lisää vaikuttajalta Liisa Holma


Lisää kategoriasta Tulevaisuus