Bonfire.fi

Samassa veneessä – globaaleja ongelmia ratkotaan paikallisesti

Viime viikolla me HP:laiset siivosimme Siisti Biitsi -tapahtumamme nimissä Espoossa…
…ja samaan aikaan HP:n palkkaamat työntekijät tekivät samaa Haitilla.

Kävelin viime viikolla kollegoideni kanssa Espoon Haukilahdessa noukkimassa rannalta roskia ennen kuin ne huuhtoutuisivat Itämereen. Keräsimme roskia HP Suomen nimissä, sillä teemme hyväntekeväisyysyhteistyötä Pidä saaristo siistinä ry:n kanssa. Poimiessani tupakantumppeja, pakkausriekaleita ja muuta epämääräistä jätettä pohdin, miten vähäiseltä Espoon rantojen siivoamisen kai pitäisi tuntua – mutta oikeastaan se tuntui ihan erityisen tärkeältä. Loppujen lopuksihan kaikki ongelmat ovat paikallisia, eikö niin?

Yritysten pieniltäkin näyttävät teot voivat olla vaikutuksiltaan kauaskantoisia. Tämänkaltaiset tempaukset voivat nimittäin antaa uusia näkökulmia monimutkaisilta tuntuviin ongelmiin, kuten nyt vaikka merten roskaongelman ratkaisuun. Meillä HP huolehtii paikallisesti Itämeren tilasta, ja globaalisti olemme osa NextWave-ohjelmaa, jossa taistelemme Ikean ja Herman Millerin kaltaisten yritysten kanssa merten roskaantumista vastaan ja sitoudumme samalla keräämään merissä olevaa muovia hyötykäyttöön.

Muovin ei kuulu olla roskaa, vaan materiaalia!

Yritykset tarvitsevat joka tapauksessa materiaalia tuotteisiinsa – miksi emme siis hyödyntäisi jo olemassa olevia materiaaleja, etenkin, jos samalla voi siivota ympäristöä?

HP on uudelleenkäyttänyt tähän mennessä lähes 250 tonnia muovia, joka muuten olisi päätynyt todennäköisesti mereen – se vastaa 12 miljoonaa muovipulloa. Osa muovista on haitilaisten yhteistyökumppaneidemme keräämää: paikallisille maksetaan roskien keräämisestä, ja muovi käytetään mustekasettien kuoriin. Nykyään yli 80 % HP:n mustekaseteista ja täydet 100 % HP Laser Jet -kaseteista on valmistettu kierrätetystä muovista. Lisäksi keräämme kasetit takaisin 74 maassa, jolloin niiden materiaali pääsee uudelleen hyötykäyttöön. Yllä oleva video näyttää, miten ketjumme toimii.

Yhtäkkiä pieneltä tuntuva asia kasvaakin maailman mittakaavassakin merkittäväksi askeleeksi, joka näkyy konkreettisena muutoksena niin espoolaiselle kuin haitilaisellekin. Mitä pientä teidän yrityksenne voisi tehdä?

Siistiä tuli!
tietoturvasta

Jarkko Huhtaniitty

HP Suomi

toimitusjohtaja

Lisää vaikuttajalta Jarkko Huhtaniitty


Lisää kategoriasta Tulevaisuus