Bonfire.fi

Robotit tulevat työn avuksi – hoivatyö voi keskittyä ihmiseen

Haastattelin AiRo Islandin toiminnanjohtaja Nicholas Anderssonia Robotiikkapäivässä Oodissa. Niko piti erinomaisen esityksen tekoälystä ja robotiikasta.

Työ muuttuu nopeammin kuin ymmärrämmekään. Robotisaatiolla poistetaan työstä elementtejä, joita robotti voi tehdä paremmin, nopeammin ja turvallisemmin kuin ihminen.

Vaalikeväänä puhe on kääntynyt populistiseen hoitajamitoitukseen, joka on irrelevantti keskustelu muuttuvassa tilannekuvassa. Roboteilla pystytään omatoimisuutta ja arjesta selviämistä lisäämään merkittävästi eli vähentämään hoivattavien määrää. Samalla hoivatyöntekijöiden työstä voidaan poistaa raskaita ja tylsiä tehtäviä.

Vaikea ymmärtää, miksi poliitikot eivät halua nostaa hoivatyön laatua ja parantaa hoivatyöntekijöiden työtä.

Tulisiko hoivatyöstä merkittävästi haluttavampi ja mukavampi, jos työn pääsisältö olisi ihmisten mielekkäässä kohtaamisessa eikä duunissa, joka robotti voisi tehdä?

Tulevaisuuden työ voi olla ihan kivaa!

Christina Forsgård

Christina Forsgård

Netprofile

Founder

Christina Forsgård on viestinnän uranuurtaja, SLUSHin kummitäti, joulupukin äiti ja teknologianörtti. Yrityksensä Netprofilen kautta hän on tehnyt arvostettua työtä suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden viestinnän neuvonantajana ja valmentajana.

Lisää vaikuttajalta Christina Forsgård


Lisää kategoriasta Teknologia