Bonfire.fi

#rahapodi: Uusi normaali ja lainarahan happy hour

Vuosi 2020 on ollut osakemarkkinoilla melkoista vuoristorataa. Martin Paasi ja Miikka Luukkonen muistelevat vuoden suurimpia käänteitä ja nostavat tapetille mieleenjäävimpiä tapahtumia. Koronashokista huolimatta toivo palasi markkinoille nopeasti, eikä Martinin povaamaa romahdusta tullutkaan syyskuussa. Lopulta vuodesta tuli, niin absurdilta kuin se kuulostaakin, tuottojen osalta normaali tai jopa hieman normaalia parempi sijoitusvuosi.

Vuonna 2020 COVID-19 mullisti kaiken ja toi mukanaan ”uuden normaalin” kaikille toimialoille. Miltä näyttää turismi koronan jälkeen? Palaavatko ihmiset enää ikinä sankoin joukoin ravintoloihin ja hotelleihin? Jatkuuko muuttoliike edelleen suurkaupunkeihin ja palaako kivijalkakauppojen myynti enää koskaan koronaa edeltäville tasoille? Mitkä sektorit hyötyvät EKP:n rahamankelin ehtymättömästä musteesta eniten?

Lainarahan suhteen käynnissä on varsinainen happy hour, joten tulisiko Suomenkin lainoittaa itsensä tappiin ja ratkaista monet kansakuntaa puhuttavat ongelmat kertaheitolla? Nykyisessä ratkaisussa ollaan päädytty ottamaan 20 miljardin euron kulutusluotto akuutteja tulipaloja sammuttamaan, mutta mitä jos ottaisimmekin saman tien satoja miljardeja euroja lainaa? #rahapodi-kaksikko tarjoilee tietenkin erehtymättömiä näkemyksiä talouskasvun palauttamiseksi raiteilleen.

Kuuntele lisää Rahapodia täältä.

Martin Paasi

Martin Paasi

Nordnet

Talousasiantuntija

Lisää vaikuttajalta Martin Paasi


Lisää kategoriasta Talous