Bonfire.fi

Osallistaminen jyrää työryhmätyöskentelyn: case ruokaselvitys – Reijo Karhinen ja Janne Jauhiainen

https://soundcloud.com/user-716734156/osallistaminen-jyraa-tyoryhmatyoskentelyn-case-ruokaselvitys-reijo-karhinen-ja-janne-jauhiainen

Pääministeri Sipilän soiton jälkeen Reijo Karhista alkoi kauhistuttaa: näin monitahoista ongelmaa ei voisi lähteä ratkomaan työryhmän kesken. On keksittävä jotakin muuta.

Reijo Karhinen, vuorineuvos ja entinen OP:n pääjohtaja on ollut nyt viimeiset puoli vuotta ruokaselvitysmiehenä. Pyrkimyksenä on ollut selvittää, mistä 500 miljoonaa euroa lisää yrittäjätuloa maatalouteen.

Karhinen ei perustanut työryhmää vaan kutsui koko kansan keskustelemaan. Yli 6000 vastausta kerännyt verkkokysely, kuulemiset sekä maakunnalliset työpajat ovat antaneet kattavan kuvan nykytilasta ja ratkaisuehdotuksista.

“Sanoin ääneen, että jos saadaan 2000 vastausta niin se on valtavasti! Yli 6000 tuli.”

Osallistamisesta on keskustelemassa Karhisen lisäksi myös Janne Jauhiainen, Fountain Parkin toimitusjohtaja. Keskustelua vetää Bonfiren Elisa Kitunen.

Podcastissa pohditaan siitä, kuinka ruokaselvitys onnistui keräämään ihmisiä asian äärelle näin runsaasti. Sen lisäksi mietitään, miksi osallistaminen tulisi olla vielä isompi osa organisaatioiden suunnittelua ja päätöksentekoa.

Reijo ja Janne vastaavat ainakin näihin kysymyksiin:
– Onko osallistaminen oikeasti tehokasta?
– Pitäisikö kotimaiselle ruualle olla kaupassa oma hyllypaikka?
– Miten osallistaminen liittyy palvelumuotoiluun?

Jakson pituus: 37:30

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Johtaminen