Bonfire.fi

Oletko mieluummin yrittäjä vai onnistuja?

Inna-Pirjetta Lahti

Tämä vuosi on ollut meille kaikille yrittäjille vähintäänkin mielenkiintoinen ja täynnä sen kaltaisia haasteita, joita moni meistä ei ollut osannut edes kuvitella. Näin Yrittäjän Päivän kynnyksellä haluan herättää kysymyksen, miksi meitä oman yrityksen perustajia kutsutaan nimenomaan yrittäjiksi?

Uskon, että erityisesti näin poikkeuksellisina aikoina tarvitaan meiltä kaikilta onnistujan asennetta; rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla, uskallusta heittäytyä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja halua oppia myös epäonnistumisista.

Kategorisesti en halua ajatella että olisin tässä nyt epätoivoisesti yrittämässä jotain, tai vielä pahempaa, yksin yrittämässä. Päinvastoin, olen perustanut yritykseni onnistuakseni ja auttaakseni myös asiakkaitani ja tiimiäni onnistumaan!

Sanoilla on valtava vaikutus mielikuviin ja asenteisiin erityisesti aikana, jolloin ympärillämme on näin paljon epävarmuutta.

Eihän tarhaan menevää lastakaan kutsuta testaajaksi, eskarilaista ei sanota esimaistajaksi eikä koululaista kokeilijaksi, miksi siis minun pitäisi olla yrittäjä?

Minä haluan olla Onnistuja!

Haluan onnistua projekteissani siten, että asiakkaani saavat asiakaskohtaamisistaan entistä enemmän irti, tiimini onnistuu kehittymään, oma elämänlaatuni paranee ja onnistun aikaisempaa paremmin myös äitinä, vaimona ja ystävänä.

Ollaan siis yhdessä rakentamassa onnistumisen kulttuuria, jossa hyvät ideat on tarkoitettu jaettavaksi ja osaaminen jalostetaan yhteiseksi tekemisen ehtymättömäksi sammoksi. Onnistuja osaa myös epäonnistua niin, että kokemus tuo mukanaan kehittymisen mahdollisuuden.

Onnistujan ei tarvitse urputtaa pikkuasioista, onnistuja huomaa nopeasti miten paljon hyvää ympärillämme ja yhteiskunnassamme tapahtuu ja kas, se oma yritystoimintakin onnistuu, kun lopettaa puhumisen ja aloittaa tekemisen!

Mieti itse haluaisitko tehdä bisnestä yrittäjän vai onnistujan kanssa?

Kuka perustaa Onnistujien neuvonnan, Onnistumishautomon ja Onnistujien pankki- ja vakuutuspalvelut? Entä missä toimii Perheellisten Onnistujien liitto, Naisonnistujat ja Onnistujaverkostot ? Jos meillä toimisi Uudenmaan Onnistujat, Vaasan Onnistujat, Ypäjän Onnistujat ja Seinäjöen Onnistujat ja kaikki muut paikalliset onnistujajärjestöt Onnistujien työttömyyskassaa tuskin enää edes tarvittaisiin ja poliitikoillakin olisi paljon helpompaa. Vaatimattomampi voisi liittyä Suomen Pienonnistujien liittoon. Suomen Onnistujien yhdistykseen liittyisin minäkin heti!

Ja nyt jos koskaan, tarvitaan onnistujan asennetta ja onnistujien yhteistyötä!

Ehkäpä jo vuoden kuluttua voisimme syyskuussa viettää Onnistujien päivää?

Missä sinä olet onnistunut tällä viikolla?

Inna-Pirjetta Lahti

Inna-Pirjetta Lahti

PING Helsinki

Head of Inspiration, Founder

Lisää vaikuttajalta Inna-Pirjetta Lahti


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys