Bonfire.fi

Muistilista 2020-luvun myyntijohdolle!

Kaikki on kulua, kunnes joku myy jotakin. Jari Sarasvuo Digital Oulu 2020-tapahtumassa

Tuorein videoni käsitteleekin myyntiä ja niitä teemoja, jotka ovat tärkeitä modernia myyntiä tehtäessä.

 1. Asiakkaat. Opi todella tuntemaan asiakkaasi, niin olemassa olevat kuin tulevatkin. Pelkkä liikevaihto- ja toimialatasoinen tunteminen ei enää riitä. Sinun täytyy selvittää mitä asiakkaat ajattelevat, mitä he toivovat, millaisia haasteita heillä on työssään?
 2. Herätä huomio. Harjoittele puhuttelemaan asiakkaitasi, niin livenä, sähköpostitse kuin somessakin. Tarkista, ettet puhu pelkästään itsestäsi ja yrityksestäsi, itsekeskeinen mölinä tuskin herättää asiakkaasi huomiota.
 3. Uskalla auttaa etukäteen. Asiantuntijuuden todistaminen onnistuu parhaiten tekemällä se todeksi. Miten voisit veloituksetta auttaa asiakasta etukäteen, jo ennen kuin hän on tehnyt ostopäätöstä?
 4. Kanavat. Ole läsnä siellä missä asiakkaasikin. Vain 3 % tulevista asiakkaista ovat valmiita ostamaan välittömästi. Kenen puoleen he kääntyvät, kun tarve aktivoituu ja ostoikkuna aukeaa?
 5. Social selling. Läsnäolo ei ole pelkästään yrityksen markkinoinnin tehtävä! Luottamus syntyy ihmisten väille, joten f2f -tapaamisten lisäksi sinun tulisi rakentaa suhteita tuleviin asiakkaisiin myös digikanavissa.
 6. Dataflow. Älä piilota tai panttaa tietoa!
  • Pidä huoli siitä, että markkinoinnin tuottama data, kuten liidit ja verkosta saatava asiakastieto, siirtyy myynnin käsiteltäväksi.
  • Pidä huolta siitä, että myyjien keräämä asiakasdata ei jää henkilökohtaisiin sähköposteihin vaan on kaikkien saatavilla.
 7. Jaksa jankuttaa. Nykyisen datavirran keskellä kertaalleen välitetty viesti ei jää asiakkaan mieleen. Ole aktiivinen, niin somessa kuin livessäkin!

 

Lisää digivinkkejä ja markkinointisi tasoa nostavia videoita löydät #Verkkiksen YouTube-kanavalta täältä!

Tiina Räisänen

Verkkoasema Oy

Toimitusjohtaja, sanansaattaja

Lisää vaikuttajalta Tiina Räisänen


Lisää kategoriasta Myynti ja markkinointi