Bonfire.fi

Miten luovuutta johdetaan, ajatusjohtaja Samuel Harjanne?

Ajatusjohtajat-podcastin kuudes jakso syventyy luovuuden johtamiseen ja suuriin intohimoihin, kun Bonfire Agencyn Oonan vieraana on ohjaaja Samuel Harjanne. Harjanne on suomalaisen musikaalikentän kirkkainta kruunua kantava ohjaaja, jonka tunnetuinta antia ovat musikaalit Kinky Boots, Pieni merenneito ja Päiväni murmelina. 

Samuel Harjanne kohtaa työssään päivittäin luovia ihmisiä, jotka suhtautuvat työhönsä kunnianhimolla. Tällaisen luovuuden johtaminen on hänestä ihanaa ja inspiroivaa:

”Luovuus on asia, jota ei voi liikaa kontrolloida. Minulla on oma visioni ja kun se kohtaa muiden taiteellisten tekijöiden kanssa, se muuttuu väistämättä. On päästettävä irti omista fiksaatioista, toisen ajatus voi toimia omaani paremmin.”

Harjanne on oppinut jo varhain mokan olevan lahja. Lähes poikkeuksetta hänen jokaiseen musikaalinsa on jäänyt ihmisten tekemiä mokia: joku harjoituksissa tapahtunut kömmähdys on niin hauska, että se jätetään valmiiseen esitykseen. Sen sijaan virheeksi Harjanne kokee sen, jos joku tiedostaen jättää työnsä tekemättä. Jos Harjanne ei valmistuisi hyvin, virheestä kärsisi hänen lisäkseen moni muu.

”Joskus demonit päässäni sanovat, etten saisi tehdä tuotantoa, josta tulee arvostelufloppi. Se jännittää, milloin ihmiset pääsevät sanomaan, että nyt tuo kultakehys murtui – vaikka en koekaan olevani mitenkään spesiaali, huomaan paineen ylläpitää jotain jo saavutettua. Se on vähän tyhmää, mutta aika inhimillistä”, Harjanne hymyilee.

Huijarisyndrooma on tullut tutuksi Harjanteelle. Hänen kollegansa totesi viisaasti, että huijarisyndrooma lähtee liikkeelle silloin, kun ihmiselle tapahtuu paljon lyhyessä asiassa ja sitä ei ehdi prosessoida. Teema näkyy myös Harjanteen johtajuudessa.

”Joku päivä näyttelijä saattaa ajatella olevansa huono, ja ohjaajana miettii vain missä itsevarmuus on. Johtajan pitäisi muistaa olla näille signaaleille avoin”, Harjanne painottaa.

10 erilaista ajatusjohtajaa, 10 erilaista rohkeutta! Suomen ensimmäisen ajatusjohtajuustoimisto Bonfire Agencyn liiketoimintajohtaja Oona Ikosen sydän sykkii ihmisille ja keskusteluille ja nyt hän kutsuu Sinut mukaasi tutustumaan kymmeneen erilaiseen ajatusjohtajaan. Ajatusjohtajat-podcast kertoo kymmenen erilaisen rohkean edelläkävijän tarinan ja luvassa on myös keskustelua ajatusjohtajuuden vaikutuksesta liike-elämään. Joko olet liekeissä? Uusi jakso julkaistaan joka tiistai!

Voit kuunnella jakson täältä: https://www.bonfireagency.fi/ajatusjohtajat/

Elina Olander

Viestinnän asiantuntija

Lisää vaikuttajalta Elina Olander


Lisää kategoriasta Ajatusjohtajuus