Bonfire.fi

Meissä kaikissa on potentiaalia paljon enemmän kuin mitä päällepäin näkyy

Kun uskaltaa rohkeasti päästää irti ja hidastaa, kenties jopa pysähtyä tietoisesti, alkaa elämä kuljettaa pitkin sen ihmeellisiä polkuja. Maailma on avoinna heille, jotka uskaltavat nostaa katseensa, nähdä ja kuunnella.

Ehkä kaikella on todella tarkoituksensa ja vaikeiden hetkien keskellä asioita, joita juuri sillä hetkellä tapahtuu on vaikea ymmärtää ja jopa hyväksyä. Minä tein päätöksen 4 kuukautta sitten irtisanoutua työstäni, jolle annoin elämästäni edelliset kaksi vuotta. Päätös ei ollut helppo, se ei syntynyt hetken mielijohteesta, enkä ollut varma sen ääneen sanottuanikaan, että oliko päätös edes oikea.

Huolta ja epävarmuutta

Tuo päätös lähti silti sydämestä ja tein sen arvopohjaisesti. Eniten tässäkin päätöksessä painoi huoli muista ihmisistä, heidän suhtautumisestaan sekä seurauksista joita heille koituisi minun osaltani itsekkään lähtö päätöksen johdosta. Mutta niinhän se menee, että päätöksiä pohditaan niin kauan ja mietitään eri näkökulmista vaihtoehtoja kunnes varmuus täyttää sydämen rohkeudesta ja päätös syntyy.

Päätöksen tekemistä edesauttoi vahva itsetuntemus. Tunsin itseni, tiesin mitä tarvitsen jaksaakseni jatkaa, näkemykseni tulevasta kertoi kuitenkin toista tarinaa. Epävarmuus siitä mitä minulta odotettiin ylemmältä taholta oli loppua kohden liian paineista. Tein parhaani, mutta se ei tuntunut riittävän. Näissä asioissa ei ole voittajia tai häviäjiä vaan näkemyseroja. Totta, minä luovutin, mutta opin valtavasti ja olen siitä kaikesta äärimmäisen kiitollinen.

Kahden vuoden taival

Nämä kaksi vuotta antoivat minulle enemmän kuin osasin koskaan kuvitellakaan ja tiedän sen, että yritys meni aimo harppauksen eteenpäin tuossa ajassa. Yritys on varmasti monin kerroin rohkeampi, ketterämpi, tuloksellisempi, asiakaslähtöisempi ja digitaalisempi kuin sinne mennessäni. Ja se työ tehtiin ennen kaikkea yhdessä ihmisten kanssa. Sanoinkin ääneen useaan otteeseen, että kukaan meistä ei yksin olisi pystynyt siihen suureen muutokseen mitä teimme vaan me teimme sen yhdessä.

Osaamista talossa oli jo ennestään valtavasti. Vaati vain taitoa ja aikaa opetella yhteinen kieli ja löytää yhteinen päämäärä, oppia tuntemaan ja arvostamaan toisemme ja alkaa tekemään työtä yhdessä ilman siiloja. Mikään osa organisaatiosta ei voi menestyä ilman toista puolta. Markkinointi luo tarinaa, myynti myy ja asiakas ostaa uudelleenkin kun tuote ja palvelu toimivat.

On turha määritellä organisaatiota enää vanhanaikaisesti prosessi tai projektiorganisaatioksi. Menestyneissä yrityksissä jokainen tuntee koko yrityksen prosessin ja kaikki ovat osaltaan myyjiä.

Jatkuvan oppimisen sekä kehityksen on oltava vahva osa kulttuuria ja ihmisten arkea. Asiakaskeskeisyys on ymmärrettävä joka tasolla. Avoimuuden kulttuuri tuo parempia tuloksia. Myös tulosten läpikäyminen ja jatkuva seuranta lisää sitoutumista. Luottamus mahdollistaa ketterän päätöksenteon, siellä missä sitä tarvitaan läpi organisaation. Kokemus on tärkeää, mutta silloin kun uudet kokeilut kaatuvat sanontaan: ”Ei toimi, kokeiltu on aikoinaan.” Ollaan vaarallisilla vesillä. Oikea ajoitus on oleellista kokeilujen onnistumisessa ja maailma muuttuu jatkuvasti, siksi rohkeat kokeilut tulisi olla jokaisen yrityksen pöydällä tasaisesti.

Kokeile rohkeasti!

Niin, rohkeat kokeilut. Uskon, että niitä tarvitaan ihan meidän kaikkien elämään. Minä elän juuri parasta aikaa yhtä elämäni rohkeaa kokeilua työttömän arkea, olemattomuutta ja olemisen sietämätöntä keveyttä. Tajusin irti päästäessäni, että nyt vain kerrankin annan olla, enkä edes yritä mennä heti mihinkään. Syrjäydyin tietoisesti. Laitoin somekanavat kiinni, en lukenut lehtiä enkä katsonut edes uutisia. Tunnustelin olotilaa millaista on olla kun ei tarvitse tietää mistään mitään, ei tarvitse tehdä yhtään päätöstä, ei tarvitse huolestua mistään eikä välittää kuin omasta perheestä ja läheisistä.

Tämä on tehnyt minulle äärimmäisen hyvää. Olen nauttinut kodistani, enkä toisaalta ihmettele. Viimeiset neljä vuotta laukku oli aina pakattuna, aina olin tulossa tai lähdössä jonnekin. Aikani olen käyttänyt kirjojen lukemiseen. On ollut ihana oppia uutta ja vaeltaa kirjallisuuden moninaisissa väreissä. Elämänkerrat, historian teokset, johtaminen, tulevaisuus, tekoäly, palvelumuotoilu, filosofia, brändit, markkinointi, innovointi, romaanit ja hyvinvointi ovat inspiroineet minua suuresti. Mitä enemmän luen, sitä enemmän janoan lisää tietoa. En tiedä kehtaanko edes sanoa, mutta sain juuri eilen päätökseen kirjan numero 91, ehkäpä siis vuoden loppuun mennessä saan sen 100 kirjaa täyteen.

Kirja seikkailuistani maailmalla

Tästä valaistuneena aloitin itsekin kirjoittamaan. Vuosia ihmiset ovat kehottaneet minua kirjoittamaan kirjan, mutta en ole oikein löytänyt aihetta. Ehkä olen etsinyt liian kaukaa, sillä nyt se jotenkin kirkastui. Tietenkin kirjoitan oman elämänkerran, kirjan johtajuudesta ja yrittäjyydestä, kirjan rohkeudesta, kirjan omista seikkailuista maailmalla, haasteista, joita olen kohdannut ja toisaalta niistä uskomattomista hetkistä joita olen päässyt kokemaan kun olen vain uskaltanut nostaa katseeni, nähdä ja kuunnella. Haluan uskoa, että kyllä tähän maailmaan yksi nuoren naisen keskeneräinen kasvutarina mahtuu. Ei niitä vielä mielestäni liiaksi ole. Nyt vain siis kustantajaa etsimään.

Olkoon ensi vuosi täynnä uusia alkuja. Vuosi 2021 päättyy numeroon 1, josta kaikki alkaa. Olen myös ehdolla Jyväskylän kuntavaaleissa ja aion nostaa omat ennätykset painonnostossa. Tässähän laitetaan käyntikortit siis uusiksi. Nimen perässä lukee kirjailija, poliitikko ja painonnostaja.

No ei vaineskaan. Sanomani on se että meistä kaikista on niin paljon enempään kuin mitä päällepäin näkyy kun vain uskallamme päästää irti rajoituksista joita olemme itsellemme rakentanut vuosien saatossa ja rohkeasti kysymme itseltämme mitä haluamme oikeasti? Kun uskaltaa päästää irti ja hidastaa, kenties jopa pysähtyä tietoisesti, alkaa elämä kuljettaa sen ihmeellisiä polkuja. Maailma on avoinna heille, jotka ovat kiitollisia siitä kaikesta mitä se tarjoaa. Uteliaisuus aloittaa oppimisen ja kiitollisuus saa meidät jatkamaan. Kun eksyy polulta matkasta tulee seikkailu.

Rauhallista joulun odotusta kaikille ja rohkeutta ylittää omat rajat tulevana vuonna!

Suvi Widgrén

Rekka Group

Toimitusjohtaja, yrittäjä

Milloin on aika pistää luistimet toiseen suuntaan kun tarvitsee tai tuntuu siltä? Miten asetat rajat ja menet kohti unelmia? Kuinka uskallat hypätä pois liikkuvasta junasta ja toisaalta kuinka hypätä liikkuvaan junaan kyytiin? Kaikki lähtee rohkeudesta kuunnella omaa sydäntä. Rohkeudesta elää, menestyä, epäonnistua, oppia ja ennen kaikkea nauttia! Intohimoinen businessnainen, sijoittaja, inspiroiva ihmisten johtaja ja rohkea päätöstentekijä uskoo siihen että ala kuin ala saadaan kukoistamaan ihmisiin keskittymällä. Kokemuksiin mahtuu menestynyt EXIT muotibisneksessä, maailmanympärysmatka, konkurssiin päätynyt ravintola-alan start-up sijoitus sekä muutosjohtajuuden kokemukset perheyrityksissä ensin palkkajohtajana toisella ja nyt omassa rekka-firmassa. Suvilla on lähes 20 vuoden johtamiskokemus. Hän on vaikuttanut useassa yrityksessä sekä yhteiskunnallisissa työryhmissä. Hän on rakentanut ja valmentanut unelmatiimejä, tehnyt muutosta yrityskulttuurissa, brändissä, liiketoiminnassa, asiakaskokemuksessa sekä digitaalisessa tranformaatiossa. Hän on johtanut kasvua, muutosta, menestystä ja kriisejä. Teemat: Henkilökohtainen kasvu vaatii rohkeutta | Johtaminen yrityksen alussa, kasvussa, menestyksessä, kriisissä, muutoksessa ja konkurssissa Motto: Kun eksyy, niin matkasta tulee seikkailu.

Lisää vaikuttajalta Suvi Widgrén


Lisää kategoriasta Johtaminen