Bonfire.fi

Mehiläisen Pisto -podcast: Merja Ylä-Anttilan vinkit uran ja perhe-elämän yhdistämiseen

Kaupallinen yhteistyö Mehiläisen kanssa.

Mehiläisen Pisto -podcastin Työelämän uusi suunta -sarjan uusimmassa jaksossa Mehiläisen asiakkuusjohtaja Andréa Alvarez-Tarjasalo keskustelee Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan kanssa arjen hallinnasta, stressistä sekä työn ja perheen yhdistämisestä.

Mitä uran ja perhe-elämän yhdistäminen vaatii?

Yleisradion toimitusjohtajana Merja vastaa 2 800 hengen organisaation toiminnasta. Hänen kalenterinsa täyttyy perinteisten johtamiseen liittyvien tehtävien lisäksi erilaisista hallitus- ja valiokuntakokouksista, eikä tyhjää tilaa kalenterista tahdo löytyä. Tärkeät ja ajankohtaiset asiat saadaan kuitenkin aina mahtumaan ja tästä Merja kiittää sihteeriään, joka auttaa arjen ja aikataulujen hallinnassa.

Ruuhkavuosilla tarkoitetaan usein aikaa, jolloin lapset ovat pieniä ja arki pyörii näiden ympärillä. Painetta ja haastetta työn ja muun elämän yhteensovittamiseen saattaa kuitenkin aiheuttaa muutkin asiat, joista Merja nostaa esimerkkinä halun tukea ikääntyviä vanhempia.

Merja arvioi, että perheen perustamisen alkuvaiheen ja uran yhdistämisen eteen on tapahtunut hyviä asioita, kuten vireillä oleva perhevapaauudistus sekä päivähoitoon panostaminen. Parantamisen varaa työ- ja perhe-elämän yhdistämisen tukemisessa on kuitenkin vielä rutkasti ja toimenpiteitä tarvitaan sekä yhteiskunnalta että työnantajilta. Kun työn ulkopuoliset elämän tärkeät asiat ovat paremmin hoidossa, pystyy työntekijä antamaan itsestään huomattavasti enemmän myös työlle.

Kuinka selvitä työelämän aiheuttamasta stressistä?

Merja arvelee stressaavansa vähemmän kuin ihmiset keskimäärin. Yhtenä syynä tähän hän näkee sen, että hän pitää työtään inspiroivana ja innostavana:

Saan virtaa työstäni ja ihmisistä ympärilläni. Yritän pitää huolen siitä, että ympärilläni on “laturi-ihmisiä”, jotka antavat energiaa. 

Työn merkityksellisyys on isossa roolissa stressin sietämisessä ja Merja näkee sen antavan myös hänelle sisäistä voimaa viedä asioita eteenpäin Ylellä. 

Merjalle eniten stressiä työelämässä ovat aiheuttaneet raskaat päätökset, joita hän on joutunut urallaan tekemään, kuten esimerkiksi työntekijöistä luopuminen YT-neuvotteluiden vuoksi. Parhaana keinona paineesta selviytymiseen Merjalle on toiminut mentori, jonka kanssa hän käy läpi stressiä aiheuttavia tilanteita ja ratkaisuvaihtoehtoja.

Lue koko artikkeli tai katso video täältä. 

Lisää Mehiläisen pisto -podcastjaksoja löydät täältä.  

 

Mehiläinen

Lisää vaikuttajalta Mehiläinen


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys