Bonfire.fi

Maailmaa muutetaan varjoissa

Pasi Sillanpaa

Elämän päälavalla esiintyvät ne artistit, jotka ovat tänään suosionsa huipulla. Joku sivulavalla esiintyvistä on se huomisen suuri nimi.

Menestyksessä ei ole kyse siitä, että ymmärtää mikä on muotia nyt, vaan siitä, että tietää ennen muita, mikä on muotia seuraavaksi. Ei ole tärkeää tietää, mistä ihmiset pitävät tänään, vaan mistä he pitävät huomenna.

Hupia ja kultaa

Epävarmassa ympäristössä ennustaminen on hupia ja tekeminen kultaa. Huomista ei ennusteta, vaan tehdään. Epävarmuus ei muutu varmaksi paremmalla suunnitelmalla, vaan tekemällä, sillä epävarma maailma avaa suunnittelemattomia mahdollisuuksia rohkeille.

Purjehtija Thomas Johansson kertoi kokemuksistaan kilpaillessaan maailmanympäripurjehduksella. Heidän veneensä oli ollut vähällä upota edellisellä etapilla sen vaurioiduttua myrskyssä. Kun se saatiin satamassa kuntoon, he olivat jo päivän muita myöhässä. Navigaattori ehdotti uskaliaampaa reittiä kuin mitä muut käyttivät. Hyvin onnistuessaan heillä olisi mahdollisuus hyödyntää nousevan myrskyn eturintamaa. Pahalla tuurilla heidän veneensä olisi entinen, jos he eivät ehtisi myrskyn edeltä pois.

He luottivat navigaattoriin, ottivat riskin ja voittivat seuraavan etapin. Tulivat muiden takaa, myrskyä hyödyntäen muiden ohi. Navigaattori tiesi, miten asia tarjotaan ja sai miehistön ostamaan ajatuksen, jota suurin osa ei olisi normaalitilanteessa ostanut.

Tulevaisuus ei ole puhtaassa kristallipallossa

Et sinä tiedä tulevaisuuttasi katsomalla sitä tähdistä, kristallipallosta tai muurahaisten kävelystä. Et löydä niistä sinulle toimivaa ennustetta, koska niitä ei ole osattu sinne kirjoittaa. Ei ei ei ja ei. Ei elämä, varsinkaan turbulentissa ympäristössä, ole ennustettavaa. Se on itse luotava. Turbulentti ympäristö antaa mahdollisuuden niille, jotka tarjoavat uskottavan reitin myrskyn eturintamassa, kun muut valitsevat konservatiivisemman reitin.

Ei kiva elämä löydy sieltä, mistä kaikki muutkin sitä etsivät. Ehei… Ei ei ei… Kiva elämä löytyy varjoista, joihin kukaan ei kehtaa katsoa. Elämme yllätysten aikaa ja mikään ennuste ei ennusta yllätyksiä, koska ne eivät katso varjoihin.

Ai että oikeasti rakastan nykyhetkeä. Älä silti ymmärrä väärin. En rakasta pandemiaa, en rakasta ihmisten sairastumista, Uudenmaan rajojen sulkemista tai talouden romahtamista. Rakastan sitä, että tulevaisuus syntyy varjoista.

Sieltä, minne harva kehtaa katsoa.

Pasi Sillanpaa

Pasi Sillanpää

Kuudes Aisti Oy

Strategisti

Strategiatyön ja markkinoinnin ammattilainen Pasi Sillanpää tuntee erottuvien strategioiden ja markkinointikonseptien lainalaisuudet. Hän tuntee strategiatyötä tiedon jalostamisesta ja päätöksenteon kautta toimeenpanoon. Pasi sekä auttaa yrityksiä tekemään parempia päätöksiä ja johtamaan muutosta että puhuu ja kirjoittaa aktiivisesti aiheen ympäriltä.

Lisää vaikuttajalta Pasi Sillanpää


Lisää kategoriasta Tulevaisuus