Bonfire.fi

Kuunnellaan Obamaa ja tuetaan tulevaisuuden johtajia

Barack Obama

“Näkemyksellisiä nuoria nousevia kykyjä on kaikkialla, panostakaa heihin.” Barack Obama linjasi torstaina silminnähden keskittyneelle yleisölle Nordic Business Forumissa.

Obaman vahva tulevaisuususko konkretisoituu hänen nykyisessä työssään Obama Foundationissa. Järjestö tukee ja yhdistää nuoria nousevia johtajia ja innovaattoreita, jotka luovat mullistavia uusia asioita paikallisesti.

“He tuottavat innovaatioita ja osaavat hyödyntää teknologiaa”, julistaa Obama.

Yhdysvaltain 44. presidentin karismasta ei turhaan kuhista. Hän on humaani, läsnäoleva, maailmankansalainen. Häntä kuuntelevat niin yrityspäättäjät kuin poliitikot. Siksi on kiinnostavaa, miksi panostaminen juuri nouseviin tulevaisuuden johtajiin on rajaus, jonka Obama yhtenä maailman vaikutusvaltaisimpana hahmona on halunnut nyt tehdä.

Vastausta löytyy siitä palosta, jolla hän kertoo talenteista, joita on tavannut mm. Tunisiassa, Etelä-Afrikassa ja Kap Verdellä. Näitä yrittäjiä ja nuoria yhdistää valtava energiaa, jolla he puskevat muutosta. “Mahtava yrittäjämäinen henki”, Obama kuvailee.

“On tärkeää havaita lahjakkuutta ja investoida siihen.” Obama viittaa, että nuoret osaavat tehdä monia asioita menestyksekkäästi. “Mutta meidän kokeneempien täytyy auttaa siinä, kuinka asioita saadaan skaalattua laajemmaksi.”

Nuorten vahvuutena monikulttuurisuuden ja dynaamisen muutoksen tuntemus

Obama pitää erittäin tärkeänä sitä, että nuoret ovat tottuneita monikulttuuriseen ja nopeasti muuttuvaan ympäristöön. He omaksuvat vaikutteita ympäri maailmaa esim. musiikin, ruoan ja vaatteiden muodossa. Siten yhteistyö on heille luontevaa.

“Nuoret haluavat aina muutosta – aivan kuten kaikki aikaisemmat sukupolvet ennen heitä”, Obama julistaa yleisölle Messukeskuksessa. Samalla hän kertoo tavanneensa monia nousevia kykyjä, jotka eivät usko vanhoihin instituutioihin tai tapoihin, joilla asioita on hoidettu.

Nuorilla ei ole historian painolastia ja heillä on rohkeutta kyseenalaistaa. Samalla on myös totta, että edes startup-maailmassa nuoruus ei riitä. Tutkimusten mukaan nopeimmin kasvavien startupien perustajat ovat keskimäärin yli 45-vuotiaita. Oleellista on, että parhaimpia heistä on tuettu aktiivisesti nuoresta asti löytämään oma paikkansa ja verkostonsa.

Obama kertoo olevansa huolissaan yritysten lyhytnäköisyydestä. Kvartaaliajattelu imee nopeasti mukaansa samalla kun pitäisi varautua tulevaisuuteen pidemmällä tähtäimellä. Tulevaisuutta on esimerkiksi nuorten kehitykseen panostaminen: osa siitä tulee takaisin heti, osa konkretisoituu 20 vuoden päästä hyvinvointina ja vaurautena.

Hei, me tehdään tätä jo!

“Tavalliset ihmiset voivat tehdä ainutlaatuisia asioita heidän omissa yhteisöissään, kun heille annetaan tilaisuus, kun heitä kuunnellaan, kun he tulevat yhteen – ja erityisesti kun he tunnistavat toisissa piirteitä itsestään.” Näin Obama puhuu säätiönsä avajaisissa Chigagossa. 

Meillä Suomessa on ollut näitä tavallisia ihmisiä, jotka ovat tehneet yhdessä merkittäviä asioita. Tukeneet tulevia sukupolvia ja kasvua. Bonfire-bisnesvaikuttajat korostavat esimerkiksi panostuksia koulutukseen, yrittäjiin, demokratiaan ja ilmastonmuutoksen ratkaisuun tässä Obamalle osoitetussa videossa.

Luottamus ja tukeutuminen toisiin ihmisiin ovat syitä sille, että Yhdysvaltojen presidentti voi osoittaa vilpittömän ihailun tälle 100-vuotiaalle maalle. “Suomen onnellisuus selittyy tasa-arvolla”, hän kiteyttää kauniisti.

Minua itseäni on autettu urani alkuaskelissa. Se on todella tarttuvaa – olen kuin vahingossa laittanut sen eteenpäin, alkanut auttaa muita opiskelussa, työnhaussa tai omien ideoiden kehittämisessä.

Tunnistan lukuisia yksilöitä, hankkeita ja yrityksiä, joiden ydinarvoja ovat tulevaisuuden kykyjen tukeminen ja kehittäminen. Pidetään tämä Suomen vahvuutena!

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Tulevaisuus