Bonfire.fi

Russel Brunson: Asiantuntijuuden salat

Russel Brunson on sarjayrittäjä ja myynnin ammattilainen, jonka maineikas ohjelmistoyritys ClickFunnels auttaa yrittäjiä kaupallistamaan ideoita. Tämän työvälineen ympärille rakentuu myös Brunsonin kirja Asiantuntijuuden salat (Basam Books 2022).

Teos on sekoitus vetävää motivaatiokirjallisuutta sekä hyvinkin konkreettista myyntiopasta. Ensimmäinen kolmannes inspiroi lukijaa löytämään oma erikoismarkkina-alueensa, jossa on mahdollista nousta johtavaksi asiantuntijaksi – eli ajatusjohtajaksi. Kirjassa ei esiinny termiä ajatusjohtajuus, mutta sisältö linkittyy suoraan siihen.

Erikoismarkkinoiden löytämisen ohella Brunson painottaa tarinankerronnan taitoa. Paikka paikoin kirja käy läpi hyvinkin perusteellisesti tarinankerronnan teoriaa. Nämä oivallukset siirretään käytäntöön mm. täydellisen webinaarin luomiseen liittyvissä askeleissa.

Asiantuntijuuden salat alkaa mielenkiintoisesti ja innostavasti. Brunsonin pääviesti ideoiden rajaamisesta ei ole uniikki, mutta hän viestii vetävästi. Kirja taantuu silti silppumaiseksi ja turhankin konkreettiseksi myyntioppaaksi, jonka myötä sisällön viehätys hälvenee. Brunson ikään kuin astuu omaan miinaansa luopuessaan maalailevasta ja inspiroivasta tekstistä siirtyen karuun konkretiaan.

Puutteistaan huolimatta Asiantuntijuuden salat on kevyt ja inspiroiva teos, joka sopii varmasti kesäiseksi lukemiseksi heille, ketkä kaipaavat kirkastusta omaan bisnesideaansa.

Harri-Pekka Pietikäinen

Päätoimittaja, Bonfire.fi -bisnesmedia & Luova kustannuspäällikkö, Bonfire Books