Bonfire.fi

Itsensätyöllistäjän tsemppikirja on mainio opus yrittäjyyteen tähtääville

Rosanna Marila & Sanna Wallenius: Lisää liksaa – Itsensätyöllistäjän tsemppikirja parempiin palkkiohin (Alma talent, 2022)

Kirjoja yrittäjyydestä putkahtelee start-upien tavoin kuin sieniä sateella. Harvaa niistä kestää lukea kannesta kanteen. Useimmiten sisältö on liian ahtaasti fokusoitu ja teksti ulkokohtaista. On ilo todeta, että Rosanna Marila ja Sanna Wallenius ovat kirjoittaneet piristävän poikkeuksen. Lisää liksaa on riemastuttava teos, joka tuntuu lähes vuoropuhelulta kirjailijoiden kanssa.

Marila ja Wallenius avaavat auliisti omakohtaisia kokemuksiaan, jotka elävöittävät kirjan sisältöä ja auttavat myös havainnoimaan teoriaa. He tuovat rehellisesti esiin yrittämisen eri puolia. Tekstin parasta antia ovat käytännön vinkit, jotka eivät suinkaan popsahtele luettelomaisesti, vaan ovat luonteva osa itse leipätekstiä. Lukujen loppuun kirjoitetut yrittäjätarinat ovat nekin mielenkiintoisia, mutta tekstin vahvuus piilee ennen kaikkea kirjoittajien persoonassa.

Paksulle paperille painettu kirja on sivumääräänsä nähden turhan järeä. Myös vihertävä kansi antaa harmillisen halvan vaikutelman. Sisältö on timanttia ja se on myös jäsennelty sujuvasti. Kirja on rakenteeltaan selkeä ja miellyttävä.

Lisää liksaa on heittämällä se kirja, jota voi suositella yrittäjän polusta haaveilevalle ystävälle.

Teksti: Harri-Pekka Pietikäinen

Harri-Pekka Pietikäinen

Päätoimittaja, Bonfire.fi -bisnesmedia & Luova kustannuspäällikkö, Bonfire Books