Bonfire.fi

#kassaennustaja ”Näytetään maailmalle mistä suomalainen kasvuyritys on tehty” vinkkaa Kasvuryhmän toimitusjohtaja Katriina Juntunen

#Kassaennustaja kävi selvittämässä, miksi juuri pienissä ja keskisuurissa yrityksissä piilee Suomen talouden kannalta suurin vipu ja tavoitti Suomen kauniilta etelärannikolta,  merellisestä Espoosta inspiroivan Katriina Juntusen, Kasvuryhmän toimitusjohtajan.

Kasvuryhmä on juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Kasvuryhmä syntyi finanssikriisin jälkeen vuonna 2015, kun suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten kasvutahto oli huonossa jamassa. Silloin iso joukko suomalaisia yrittäjiä totesivat, että olemme saaneet paljon toisiltamme ja eiköhän kääritä hihat. He lähtivät miettimään, voisiko tekemistä skaalata, ja syntyi Kasvuryhmä.

 

“Pienet ja keskisuuret yritykset edustavat vain 1% kaikista yrityksistä, mutta vastaavat yli 20% viennistä, liikevaihdosta ja työllistämisestä

 

Suomen talouden kannalta suurin vipu on juuri pk – yrityksissä

“Suomessa tarvitaan ihan kaiken kokoisia yrityksiä ja on tosi tärkeää, että Suomeen on syntynyt vahva startup -skene. Yli miljardin vaihtavat suuryritykset ovat myös elintärkeä osa ekosysteemiä globaalilla pelikentällään.”  Katriina kertoo. ”Tähän väliin asettuvat pienet ja keskisuuret yritykset, jotka ovat lukumäärällisesti vain 1 % kaikista yrityksistä, mutta vastaavat yli 20% viennistä, liikevaihdosta ja työllistämisestä. Suomen talouden kannalta tämän pienen segmentin vipuvaikutus on valtavan suuri.”

Kasvuryhmän fokuksessa ovat liikevaihdoltaan 10 miljoonan euron – 1 miljardin euron yritykset. Yhteisön törkee lupaus on luoda yhteensä 25 miljardia euroa lisää liikevaihtoa vuoteen 2025 mennessä.

“Meillä oli vuosien 2015-2020 jälkeen noin 5 miljardia euroa tästä kasassa. Tavoitteena on saada 15 miljardia euroa kasvua kasaan vuoteen 2023 mennessä, joten teemme hartiavoimin töitä, että suomalaiset kasvuyritykset pääsevät mukaan nyt koronan jälkeen avautuvaan kasvun imuun.”
Katriina kertoo.

 

“Tärkeintä tulevaisuuden kannalta on kuitenkin se,
kuka on pystynyt hiipimään kriisin aikana asemiin ja
korjaa kasvun hedelmät kun tilanne normalisoituu”

 

Juuri nyt on oikea hetki tarttua ja juosta 200 km/h

“Koronasta käynnistynyt talouskriisi on jakanut paljon yrityskenttää. Mutta tärkeintä tulevaisuuden kannalta on kuitenkin se, kuka on pystynyt hiipimään kriisin aikana asemiin ja korjaa kasvun hedelmät kun tilanne normalisoituu”, vinkkaa Katriina.

“Kasvun takana on ihmisten kasvutahto, joka on oltava riittävän kunnianhimoinen omistajien, hallituksen ja johdon kesken. Kaikissa kyselyissä meidän jäsenet kertovat, että relevantein pullonkaula tällä hetkellä liittyy kasvukykyyn eli kasvuun, uudistumiseen ja kansainvälistymiseen tarvittavaan kovaan osaamiseen, johon nyt etsimme yhdessä lääkkeitä.”

 

Vahva kassa ja uudet startit varmistavat, että pystyt tarttumaan nyt avautuvaan markkinaan”

 

Näytetään maailmalle mistä suomalainen kasvuyritys on tehty

“Varmuus kassasta on kasvuyritykselle todella tärkeä. Jos olet koko ajan tilanteessa, että pienestä töyssystä syntyy kassakriisi, se rajoittaa riskinottokykyä. Kassakriisin hoito syö kapasiteettia samaan aikaan, kun kilpailijat juoksevat 200 km/h eteenpäin.” Katriina vinkkaa. “Jos yrityksellä on vahva kassa ja uusia startteja odottamassa putkessa, pystyt tarttumaan nyt avautuvaan markkinaan. Ja juuri nyt on se hetki tarttua – enää ei ole aikaa tehdä suunnitelmia.”

“Odotan todella mielenkiintoista syksyä. Optimistina odotan uutisia investoinneista, yritysostoista, rahoituskierroksista sekä uusista digivihreistä ja kansainvälisistä avauksista.” toteaa Katriina
”Kun komponenttipula helpottaa, osaajapula taas voimistuu. Ja uskon, että kasvuryhmäläisten 25 miljardin tavoite saavutetaan 2025”

“Toivon suomalaisilta yrityksiltä innokasta ja rohkeaa kiihdytystä. Nyt ei kannata pelätä, odottaa tai vatuloida. Näytetään yhdessä maailmalle mistä suomalainen kasvuyritys on tehty.”

Suomalainen sisu, periksiantamattomuus ja yhteishenki terästyvät nimenomaan kriiseissä. On vain itsestämme kiinni, kuinka nopeasti nyt haluamme tarttua ja juosta. Menestystä syksyyn.

#Kassaennustaja on blogi kasvuhakuisesta talousajattelusta. Kassaennustaja tapaa inspiroivia kasvuyrittäjiä, sijoittajia ja talouden ammattilaisia uuden talouden kulmalla.

Päivi Kangasmäki

riskrate

CEO, co-Founder

Lisää vaikuttajalta Päivi Kangasmäki


Lisää kategoriasta Talous