Bonfire.fi

Joukkorahoitus rakentaa parempaa maailmaa ja kasvollistaa sijoittamista

Joukkorahoitus on hieno mahdollisuus tutustua ja päästä kiinni uusiin innovaatioihin sekä tukea itselle tärkeitä hankkeita. Jo pelkkä joukkorahoituspalveluiden tarjonnan seuraaminen avaa superjännittävän ikkunan maailmaan, jossa luodaan uusia innovaatioita ja parempaa huomista.

Minulle jo monen vuoden takaa tuttuja alustoja ovat mm. Kickstarter, Indiegogo, Mesenaatti ja Invesdor. Olen käyttänyt näitä palveluja osallistuakseni tulevaisuuden tutkimusmatkoihin, ilmiöiden rakentamiseen ja hyvän tekemiseen.

Joukkorahoituskampanjoilla ja näillä palveluilla on kuitenkin merkittäviä eroja. Kun kampanjan vastikkeena on selkeä tavara tai palvelu, sen saaminen ei ole koskaan varmaa, eikä pääomaperusteisessa sijoittamisessa päästä maaliin kuin vasta ehkä vuosien kuluttua. Miksi siis olla mukana?

Koska maailman muuttaminen paremmaksi on siistiä ja oikein. Ei se sen kummallisempaa ole. Yksi mahtavimmista kokemuksista oli tukea Linda Liukkaan Hello Ruby -koodikirjaa Kickstarterissa vuonna 2014. Rubysta ja Lindasta tuli maailmanlaajuinen ilmiö, joka on voimaannuttanut tytöt ja naiset mukaan koodaamaan. Tällaisella vaikuttavuussijoittamisella (impact) muutetaan maailmaa yhdessä.

Toinen tarinansa on sitten pääomaperusteinen rahoitus, jota tarjoaa Suomessa muun muassa Invesdor. Pääomaperusteisessa rahoituksessa pääsee sijoittamaan listaamattomaan kasvuyritykseen ja sen tulevaisuuteen. Siinä ostetaan ihan rehellisiä osakkeita.

Minulle tästä on tullut yhä kiinnostavampi sijoitusmuoto. Haluan olla mukana rakentamassa ja markkinoimassa yrityksiä ja kasvutiimejä, joilla on merkityksellinen visio. Se voidaan tehdä todeksi joukkovoimalla. Onko parempaa tapaa vaikuttaa kuin yhdessä?

Listaamattomille kasvuyrityksille joukkorahoitus on huikea markkinointimahdollisuus kasvurahoituksen saamisen lisäksi. Vaikka yritykseen ei lähtisikään mukaan sijoittajana, sen tarinaan on kiinnostava tutustua. Sitä voi tukea myös evankeloimalla sen puolesta.

Joukkorahoituspalveluista on tullut ideoiden, hankkeiden ja maailmaa paremmaksi muuttavien listaamattomien kasvuyritysten markkinapaikka, jossa jokaisella meistä on mahdollisuus suoraan vaikuttaa tulevaisuuden ilmiöihin.

Videolla lisää ajatuksistani ja kokemuksistani. Lopussa laskemme vesille ensimmäistä kertaa Gladius-vedenalaisdronen, jonka kehittämistä ja valmistusta joukkorahoitin.

Christina Forsgård

Christina Forsgård

Netprofile

Founder

Christina Forsgård on viestinnän uranuurtaja, SLUSHin kummitäti, joulupukin äiti ja teknologianörtti. Yrityksensä Netprofilen kautta hän on tehnyt arvostettua työtä suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden viestinnän neuvonantajana ja valmentajana.

Lisää vaikuttajalta Christina Forsgård


Lisää kategoriasta Tulevaisuus