Bonfire.fi

Mika Sutinen: Monimutkainen strategia on kuin huonosti muotoiltu tuote. Se on pilalla.

Johdon agendalla podcastin 2. tuotantokausi starttasi keskustelulla pitkän linjan johtajan ja hallitusammattilaisen, Mika Sutisen kanssa.

Mika Sutinen vaikuttaa tällä hetkellä 12 yrityksen hallituksessa, ja toimii niistä kahdeksassa puheenjohtajana. Hänellä on siten poikkeuksellisen laaja näkyvyys suomalaisten kasvuyritysten strategiseen johtamiseen.

Mitä tämä vuosi on opettanut hallitusammattilaiselle johtamisesta?

”Tämä vuosi on opettanut kulttuurin merkityksen. Ne yritykset, joissa luottamusta ja kulttuuria on rakennettu vuosien varrella niin kyllä ne yritykset ovat pystyneet järjestämään ja järkeilemään tämän tilanteen eri tavalla.”

”Kulttuurin rakentaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, mistä sitä voidaan huonoina aikoina ottaa pois.” Sutinen jatkaa ja alleviivaa sisäisen viestinnän ja johtamisdialogin merkitystä.

Strategia on yksi tärkeimmistä vuoropuheluista organisaation ja johdon kanssa. ”Monimutkainen strategia on kuin huonosti muotoiltu tuote. Se on pilalla.” Sutinen sanoo ja kertoo, miten paljon näkee hukattuja tilaisuuksia ja resursseja organisaatioissa sen takia, että keskustelu strategian ympärillä jätetään käymättä. Tämä näkyy sitoutumisen puutteena.

Sutinen näkee usein yritysten strategiatyön vähän kuin uuden vuoden lupausten esittämisenä: ”Lupaat olla parempi ihminen mutta sitten et tee sille asialle mitään. Jotenkin me ajatellaan että se strategiatyö on sitä määrittelyä, sitä näkemystä kun se varsinainen duuni on muutostyötä, sitkeyttä vaativaa, tylsää, joskus tosi puuduttavaakin duunia mitä kaikkien meidän pitäisi tehdä. Päättäminen on helppoa mutta sitten kun pitäisi pysyä siinä joka viikko, joka päivä ja joka hetki..”

Kuuntele, miten nämä ja muut strategiamyytit saavat kyytiä tämän puolituntisen aikana.

Mutta mikä oli Mika Sutisen viesti suomalaisyritysten ylimmälle johdolle? Minkä kyvyn Sutinen nostaa 2020-luvun supervoimaksi?

Tästä vastauksesta lähti kokonainen artikkeli, jonka voit lukea täältä.

 

?? Kuuntele myös: Johdon agendalla podcast Season 1 jaksot ja vieraat

 

Camilla Tuominen: Menikö tunteisiin? Tunneälykkään organisaation rakentaminen lähtee peilistä

Sari Kola: Korvaako purpose yrityksen vision ja mission?

Pauli Aalto-Setälä: Ego ei saa ohjata yrityksen toimintaa 

Inka Mero: Maailma muutetaan yksi yritys kerrallaan

Jukka Jalonen: Johtamisen ja tiiminrakentamisen 101

Mikko Dufva: Oletko valmis kyseenalaistamaan normaalin?

 

Ensimmäisen tuotantokauden podcast -jaksot löydät myös Soundcloudista, Apple Podcastista ja Spotifysta.

Riikka Tanner

Frankly Partners

Business Director

Riikka Tanner on johdon neuvonantaja ja strategi, joka suhtautuu intohimoisesti tulevaisuuteen ja liiketoiminnan trendeihin. Johdon agendalla -artikkeleissaan Tanner pureutuu johtamisen ajankohtaisiin ilmiöihin omalla tinkimättömällä tyylillään.

Lisää vaikuttajalta Riikka Tanner


Lisää kategoriasta Johtaminen