Bonfire.fi

Inna-Pirjetta Lahti jakaa tarinansa: ”Nousimme konkurssiuhasta uuteen kasvuun”

”Epäonnistuminen on onni.” sanoo Inna-Pirjetta Lahti Nordic Business Forumissa. Hän kertoo avoimesti tarinan vaikuttajamarkkinointiin keskittyvän Ping Helsingin vaikeasta muutamasta viime vuodesta:

”Me epäonnistuttiin keväällä 2018 taloudellisessa mielessä ihan totaalisesti. Se tarkoitti sitä, että vuosi sitten minulla oli 100 000 velkaa ja tiimissä tasan yksi jäsen eli minä. Lähdin sitten rakentamaan uutta liiketoimintasuunnitelmaa ja miettimään, että haluanko olla kasvuyrittäjä, tehdä konkurssin vai mennä johonkin muualle töihin.”

Hän päätti sitoutua kasvuyrittäjyyteen. Tilanne nyt on se, että kaikki velat on maksettu, tiimi on täydentynyt neljällä uudelle jäsenellä ja kasvu viime vuoden vertailukelpoiseen liikevaihtoon on yli 200 prosenttia. ?

”Epäonnistuminen on onni. Suuri osa siitä innovaatiosta, mikä tänä vuonna tapahtui, ei olisi tapahtunut ilman sitä epäonnistumista siellä taustalla.” Inna-Pirjetta myöntää.

”Olen kuunnellut paljon kasvutarinoita, Steve Jobsista Mikael Gabrieliin ja Michelle Obamaan. Ne on antaneet tosi paljon voimaa siihen, että täysin mahdottomalta tuntuvasta tilanteesta voi selvitä. Nyt tuntuu tosi hyvältä, että fenikslintu on noussut tuhkasta ja siivet kantaa.”

Inna-Pirjetan opit epäonnistumisesta:

  1. Rehellisyys ja luottamus on kaiken a ja o. Jos kumppanit eivät olisi luottaneet vaikealla hetkelle, eteenpäin olisi ollut vaikea mennä.
  2. Tunne itsesi. Itsensä pitää laittaa likoon ja samalla tiedostaa, että me kaikki olemme haavoittuvaisia.
  3. Raha on vain rahaa. Me ei olla kirurgeja, eli epäonnistumiset ei koidu kenellekään kuolemaksi.

 

Inna-Pirjetta Lahti

Inna-Pirjetta Lahti

PING Helsinki

Head of Inspiration, Founder

Lisää vaikuttajalta Inna-Pirjetta Lahti


Lisää kategoriasta Myynti ja markkinointi