Bonfire.fi

Ihan Diginä #11 – Valoa B2B-myyntiin ja navettaan! | Ihan Diginä Jussi Niinikosken kanssa

Mitä yhteistä on navetalla, IT-toimistolla ja teollisuushallilla, missä valmistetaan paperia?

Toimialat ne eivät ainakaan ole, vaan valaistuksen tarve tietenkin! Pimeässä on pirun vaikea tehdä töitä ja lehmätkin lypsävät paremmin, kun valoa riittää!

Tällä kertaa Ihan Diginä -sarjassamme haastattelussa on valaistusalan ammattilainen, Ledistyksen tekninen johtaja Jussi Niinikoski! Jussi tuo valoa niin pimeään toimistonnurkkaan kuin B2B-myyntiinkin, sillä tittelistään huolimatta herra hoitaa myös myyntityötä. ​

Ledistyksellä luotetaan perinteiseen myyntityöhön, unohtamatta kuitenkaan digimarkkinoinnin merkitystä. Pimeät, elämäänsä valoa kaipaavat asiakkaat löytyvät kylmäsoitteluiden ja muiden asiakkaiden suositusten kautta, unohtamatta tietenkään alan messuja, sikäli mikäli tilanne sellaisten järjestämisen joskus taas sallii.

Digimarkkinoinnin tuottamien tarjouspyyntöjen kanssa hihat joudutaan käärimään ihan kunnolla, sillä usein valoa elämään on pyydetty myös kilpailevilta firmoilta. Proaktiivisuus ja kiinnostuneisuus asiakkaan ongelmista auttaa voittamaan kisassa, kenellä on kirkkaimmat lamput ja myyjät. Siinä vaiheessa kun istutaan neukkarissa pullakahvien äärellä tai tarkistetaan maatilan isännän lypsylehmiä, ollaan kisassa jo pitkällä. Hintakilpailunkin merkitys laskee, kun ollaan aidosti läsnä asiakkaan kanssa tarjoamassa ratkaisua ongelmaan.​​​​​​​​

Tällä viikolla sarjamme tutut ja turvalliset teesit ovat hiihtolomalla. Niiden sijaan tarjolla on Jussin kolme timantinkovaa vinkkiä aloitteleville B2B-myyjille!

? Aktiivisuus palkitaan! Ole proaktiivinen, älä ole tarjouskone tai odota yhteydenottoa, vaan kommunikoi aidosti ja ole läsnä!

? Tutustu asiakkaaseen! Sinäkin varmasti ostaisit mieluummin kaverilta, kuin tuntemattomalta, ellei kaverisi ole kaupungin kieroin kauppias. Selvitä ongelmat, huolet, murheet ja toiveet, niin osaat vastata niihin tehokkaasti!

? Hoida asiakastasi! Älä jätä juuri elämäänsä kirkkautta saanutta asiakasta yksin, vaan hoida jälkipyykki kunnolla, niin viidakkorumpu saattaa soida ja lehmä ammua naapurinavettaankin lisää valoa!

 

Tsekkaa kaikki Ihan Diginä -jaksot Verkkiksen YouTube-kanavalta!

Tiina Räisänen

Verkkoasema Oy

Toimitusjohtaja, sanansaattaja

Lisää vaikuttajalta Tiina Räisänen


Lisää kategoriasta Myynti ja markkinointi