Bonfire.fi

Hyvä pössis syntyy ihmisistä

Papula

Kaupallinen yhteistyö: Business Center Papula Oy

Elämämme pyörii pitkälti teknologian ympärillä. Ainakin, jos kyse on itsestäni. En ole suuri shoppailija ja pidän siitä, että jouluostokset voi tehdä puhelimella metromatkalla työpaikalle. Webissä tehdyt ostokset voivat olla joko elämyksiä tai jotakin konkreettista. Sillä ei ole väliä – molempien ostaminen verkosta on vaivatonta. Tähän samaiseen vaivattomuuteen on pyrittävä myös yrityselämässä.

Olen itse toiminut Toimitorilla yrittäjänä kokoaikaisesti syyskuun alkupuolelta lähtien. Toimitori on henkilöstöpalveluyritys. Halusimme luoda jotain uudenlaista ja yhdistää teknologian, palvelun ja hauskuuden. Kysymys kuuluu, miten oli mahdollista toimia aikaisemmin osa-aikaisena yrittäjänä? Tähän vastauksena on teknologia, mutta se ei itsessään riitä mihinkään.

Digitalisaation voimakas mukaan ottaminen ei ole aina yksinkertaista, vaikka insinööriaivoni yrittävätkin minua tästä asiassa huijata. Oli kyse sitten ostoksista, ravintolakäynnistä, matkasta tai töistä, ihmiset tekevät elämästä paljon mielenkiintoisempaa kuin meitä ympäröivä bittivirta. On huomattavasti mukavampaa asioida ihmisten kanssa, me kun emme ole rakennettu ykkösiä ja nollia sisältävästä koodista.

Ideologiamme Toimitorilla on, että teknologia meillä hoitaa ne tylsät jutut ja perusprosessit. Mutta ihmiset ratkaisevat. Me voimme keskittyä kohtaamaan toimintamme kannaltamme olennaisimpia tyyppejä: asiakkaitamme ja työntekijöitämme. Tätä ei mikään teknologia, ainakaan omana elinaikani, tule korvaamaan. Jatkuva kanssakäyminen asiakkaidemme ja työntekijöidemme kanssa määrittelee, millaisia olemme niin yrityksinä kuin ihmisinä. Suhteen syvyys määrittelee myös, miten olemme onnistuneet. Vahva, jatkuvan läsnäolon luoma tunneside kestää. Tätä ei teknologialla helposti luoda, ihmisten kesken kylläkin.

Elämämme ja työelämämme pyörivät ihmisten ympärillä, ja toisinaan ihmisillä on tapana monimutkaistaa asioita. Kokemuksemme kohtaamisista voivat olla myönteisiä tai kielteisiä, mutta useimmiten jotakin siitä välimaastosta. Jatkuva keskustelu, aina kasvokkain silloin kuin mahdollista ja huumorilla höystettynä, tekee työstämme mielekästä. Se pakottaa meidät myös välillä pois mukavuusalueeltamme – kaikki kohtaamiset eivät ole helppoja. Ei liene yllättävää, että suurimmat onnistumisen tunteet saamme kokea, kun onnistumme ihmisten kanssa. En usko, että tätä kukaan kyseenalaistaa.

Ei edes nykyaikainen insinööri.

Mikko Hytönen
Baron of Digital County

Kohtaamisia on Business Center Papulan juttusarja, jossa eri alan asiantuntijat pohtivat face-to-face-tapaamisten merkitystä.

Village Works logo

Village Works

Lisää vaikuttajalta Village Works


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys