Bonfire.fi

Generation Equality: Sisäministeri Maria Ohisalo – Naiset vaikuttajina ja tienraivaajina

Kaupallinen yhteistyö: UN Women Suomi

Podcast sarjamme neljännessä jaksossa sisäministeri Maria Ohisalo keskustelee kanssamme siitä, miten varmistetaan naisten täysivaltainen osallisuus ja vaikutusmahdollisuudet kaikkialla maailmassa. Naisten edustus poliittisessa päätöksenteossa kasvaa, mutta tahti on edelleen hidas.

Kolme neljäsosaa parlamenttien edustajapaikoista on edelleen miehillä, ja vain kymmenesosaa maailman maista johtaa nainen. Suomi erottuu ainoana maana, jolla on sekä sukupuolten tasa-arvo hallituksessa että nainen hallituksen johtajana. Sisäministeri Maria Ohisalo kertoo mitä Suomessa on hänestä tehty oikein ja mitä tulisi vielä tehdä naisten vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi niin Suomessa kuin maailmalla.

“On huomattavissa liikehdintää, joka pyrkii rajoittamaan niitä tasa-arvon saavutuksia, joita on jo tehty. — Huomataan, että uudenlaisia ihmisiä tulee politiikan ja vaikuttamisen ja liike-elämän johtajuuden kentille ja herää pelkoja, että tämä on jollain tavalla pois niiltä, jotka jo ovat vallassa. Se saattaa aiheuttaa suorastaan vihamielistä ja jopa väkivaltaista vastustusta naisten oikeuksille.” – Sisäministeri Maria Ohisalo

Lue lisää ja kuuntele kauden muita jaksoja täältä. 

unwomensuomi

Lisää vaikuttajalta unwomensuomi


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys