Bonfire.fi

Ethics talks with Karin Henriksson: Miksi whistleblowing on hyvä juttu?

Elokuun EthicsTalk podcast-jaksossa saimme vieraaksemme Karin Henrikssonin, joka on Pohjoismaiden menestyneimmän whistleblowing-kanavapalvelutuottajan WhistleB:n toinen perustajista.

Keskustelimme Karinin kanssa erittäin ajankohtaisesta teemasta, eettisistä ilmoituskanavista. Tämä aihe on relevantti jokaiselle yritykselle, joka työllistää vähintään 50 henkeä, sillä ilmoituskanavat tulevat pakolliseksi ensi vuoden loppuun mennessä uuden EU direktiivin myötä.

Suomessa media käyttää näistä kanavista nimeä ”ilmiantokanava”, joka ei oikeastaan herätä kovin positiivisia ajatuksia ilmiötä kohtaan. Kyse on kuitenkin sekä työntekijöille ja yritykselle erittäin tärkeästä asiasta, joka edistää tervettä ja turvallista työympäristöä. Siksi me käytämme asiasta mieluimmin termiä eettinen ilmoituskanava. Kanavan välityksellä työntekijä tai yrityksen ulkopuolinen taho voi tuoda esiin huolenaiheita, jotka voivat liittyä epäasialliseen johtamiseen, väärinkäytöksiin tai muuhun epäkohtaan.

Podcastin aikana Karin kertoo mitä käytännössä EU direktiiivi tarkoittaa yrityksille ja minkälaisia asioita hän kehottaa huomioimaan ilmoituskanavan käytössä.

Lisää podcast jaksoja ja tietoa eettisesti kestävästä bisneksestä löydät täältä.

Ethics Talk on Nordic Business Ethics -yhteisön perustajien Niina Ratsulan ja Anna Rombergin houstaama podcast-sarja. Ethics Talk -vieraiksi on kutsuttu Pohjoismaisia asiantuntijoita ja vaikuttajia, joilla on näkemystä eettisesti kestävän liiketoiminnan ja vastuullisen työelämän edistämiseksi.

Niina Ratsula

Niina Ratsula

Code of Conduct Company Oy

Business Ethics Advisor

Niina Ratsula on yrittäjä, ammattipuhuja, tietokirjailija ja tuleva kauppatieteiden tohtori. Niinalla on taustalla pitkä kansainvälinen ura Kemiran ja Nokian palveluksessa. Vuodesta 2018 Niina on auttanut yrityksiä eettisesti kestävän liiketoiminnan ja työkulttuurin kehittämisessä Code of Conduct Companyn perustajaosakkaana ja Nordic Business Ethics -hankkeen toisena perustajana.

Lisää vaikuttajalta Niina Ratsula


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys