Bonfire.fi

Ethics Talk with Guido Palazzo: Ethical Blindness

Viimeisimmässä Ethics Talk -podcastissa vieraaksemme saapui yritysetiikan professori ja varadekaani Lausannen yliopistosta, Guido Palazzo. Guido on erikoistunut tutkimuksissaan kysymykseen, miksi hyvät ihmiset tekevät pahoja asioita. Tutkimusaluettaan ’Voiman pimeäksi puoleksi’ kutsuva Palazzo on ollut tärkeä esikuva omalla urallani. Siksi olikin äärimmäisen hieno hetki päästä keskustelmaan Guidon kanssa  Ethics Talk -podcastissamme aiheesta, josta jokaisen johtajan tulisi olla kiinnostunut: eettinen sokeutuminen.

Guido on tehnyt lukuisten eurooppalaisten yritysten kanssa yhteistyötä ja on suosittu puhuja johtoryhmien koulutuspäivillä ja leadership forumeissä. Hänen yritysskandaaleja käsittelevissä puheenvuoroissa toistuu kaksi teesiä: 1) Jokainen meistä on altis tekemään huonoja päätöksiä ja 2) Jokainen on altis myötävaikuttamaan tiimiemme tekemään huonoon päätöksentekoon.

Koska Guido puhuu eettisestä sokeutumisesta, oli meillä erityisen mielenkiintoista kuulla hänen vastauksensa viimeiseen kysymykseen, jossa pyydämme vieraitamme kertomaan kohtaamastaan eettisistä dilemmatilanteesta.

Lisää podcast jaksoja ja tietoa eettisesti kestävästä bisneksestä löydät täältä.

Ethics Talk on Nordic Business Ethics -yhteisön perustajien Niina Ratsulan ja Anna Rombergin houstaama, etäyhteyksin nauhoitettu podcast-sarja. Ethics Talk -vieraiksi on kutsuttu Pohjoismaisia asiantuntijoita ja vaikuttajia, joilla on näkemystä eettisesti kestävän liiketoiminnan ja vastuullisen työelämän edistämiseksi.

Niina Ratsula

Niina Ratsula

Code of Conduct Company Oy

Business Ethics Advisor

Niina Ratsula on yrittäjä, ammattipuhuja, tietokirjailija ja tuleva kauppatieteiden tohtori. Niinalla on taustalla pitkä kansainvälinen ura Kemiran ja Nokian palveluksessa. Vuodesta 2018 Niina on auttanut yrityksiä eettisesti kestävän liiketoiminnan ja työkulttuurin kehittämisessä Code of Conduct Companyn perustajaosakkaana ja Nordic Business Ethics -hankkeen toisena perustajana.

Lisää vaikuttajalta Niina Ratsula


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys