Bonfire.fi

Ethics Talk with Elina Koivumäki: Ethics and Law

Se mikä on laillista, ei aina ole eettistä.

Korona on asettanut monet organisaatiot ja yksilöt pohtimaan päätöstensä ja toimintansa eettisiä ulottuvuuksia. Vaikka lakipykälät sallisivatkin toiminnan tietyllä tavalla, tarvitsemme usein laajempaa perspektiiviä toimiaksemme lainmukaisuuden lisäksi myös eettisesti kestävällä tavalla.

Kaksi vuotta sitten voimaan astunut GDPR nosti tietosuojaan liittyvät vastuullisuuskysymykset ennennäkemättömään valokeilaan. Mutta mitä on tapahtunut kahdessa vuodessa? Minkälaiset tietosuojakysymykset puhuttavat korona-aikana? Miten juristin näkökulmasta tulisi tulkita lakikirjaa ja eettisiä periaatteita? Minkälaisten kysymysten parissa yritykset usein tasapainottelevat pyrkiessään huomioimaan lakipykälien mahdollisuudet ja sudenkuopat? Näitä kysymyksiä kanssamme pohtimaan kutsuimme laulavan lakinaisen, Elina Koivumäen. Elina on tehnyt lukuisten yritysten kanssa töitä tietosuojan ja juridisten kysymysten parissa. Keskustelumme aikana Elina paljastaa myös, minkälaisen henkilökohtaisen eettisen dilemmatilanteen hän on työssään kohdannut.

Lisää podcast jaksoja ja tietoa eettisesti kestävästä bisneksestä löydät täältä.

Ethics Talk on Nordic Business Ethics -yhteisön perustajien Niina Ratsulan ja Anna Rombergin houstaama, etäyhteyksin nauhoitettu podcast-sarja. Ethics Talk -vieraiksi on kutsuttu Pohjoismaisia asiantuntijoita ja vaikuttajia, joilla on näkemystä eettisesti kestävän liiketoiminnan ja vastuullisen työelämän edistämiseksi.

Niina Ratsula

Niina Ratsula

Code of Conduct Company Oy

Business Ethics Advisor

Niina Ratsula on yrittäjä, ammattipuhuja, tietokirjailija ja tuleva kauppatieteiden tohtori. Niinalla on taustalla pitkä kansainvälinen ura Kemiran ja Nokian palveluksessa. Vuodesta 2018 Niina on auttanut yrityksiä eettisesti kestävän liiketoiminnan ja työkulttuurin kehittämisessä Code of Conduct Companyn perustajaosakkaana ja Nordic Business Ethics -hankkeen toisena perustajana.

Lisää vaikuttajalta Niina Ratsula


Lisää kategoriasta Kestävä kehitys