Bonfire.fi

Metsäkeskuksen viestintä- ja asiakkuusjohtaja Nilla Hietamäen vinkit vetävään viestintään – ”Ei tyhmänrohkeutta, vaan uskallusta ja oivallusta”

Ajatusjohtajat-podcastin ensimmäisessä pureudutaan viestintään ja rohkeuteen, kun Bonfire Agencyn liiketoimintajohtaja Oona Ikonen saa vieraakseen viestinnän moniottelija Nilla Hietamäen. Hietamäki on Metsäkeskuksen viestintä- ja asiakkuusjohtaja, joka tunnetaan myös Verohallinnon viestinnän uudistamisesta. Hänen käsialaansa ovat esimerkiksi veromeditaatiot sekä epic tax guy. Mitä Hietamäki ajattelee rohkeasta viestinnästä, entä miten organisaatio innostetaan viestintätalkoisiin?

”Haluan olla muille viestinnän innostava edustaja. Viestintää ei tehdä vain viestintätiimin voimin, vaan koko henkilöstöä tarvitaan mukaan”, Hietamäki kiteyttää.

Hietamäki uskoo, että koko organisaation henkilökunta innostetaan mukaan viestintään esimerkin kautta. Silti viestinnän ammattilaisella on tärkeä merkitys: Viestinnän ammattilaisen perusteltu näkemys on eri asia kuin yksittäinen mielipide. Viestintä ei ole minkään huutoäänestyksen tulos, vaan aina on mietittävä asiakaslähtöisesti, kenelle viestintää tehdään ja miten kiinnostusta herätetään ja ylläpidetään.

Hietamäki elää ja hengittää viestintää ja hänen tekemänsä ravisuttavat viestintäteot ovat vaatineet myös rohkeutta. Hän on halunnut osoittaa, että viestintä on hyvin strategista tekemistä organisaation ytimessä, ei pelkkä yrityksen tukitoiminto. Urallaan Hietamäellä on ollut mukana hyviä työkavereita, isoja tavoitteita ja myös vaikeita paikkoja. Hietamäki tietää, että rohkeutta voi levittää koko tiimiin. Joskus rohkeus voi kuitenkin mennä myös liian pitkälle:

”Olen tehnyt paljon viranomaisviestintää, ja jos siellä lähdettäisiin vahvasti vaikka ottamaan poliittisesti kantaa, niin kyllä siinä voi mennä liian pitkälle. Sanoisin, että ei tyhmänrohkeutta vaan enemmän uskallusta ja oivallusta. Kannatan aina kokeilemista ja suurimpia voittoja saa poistumalla epämukavuusalueelta maailmalle. Pieniä yllätyksiä tutun ja turvallisen sekaan”, Hietamäki summaa.

10 erilaista ajatusjohtajaa, 10 erilaista rohkeutta! Suomen ensimmäisen ajatusjohtajuustoimisto Bonfire Agencyn liiketoimintajohtaja Oona Ikosen sydän sykkii ihmisille ja keskusteluille ja nyt hän kutsuu Sinut mukaasi tutustumaan kymmeneen erilaiseen ajatusjohtajaan. Ajatusjohtajat-podcast kertoo kymmenen erilaisen rohkean edelläkävijän tarinan ja luvassa on myös keskustelua ajatusjohtajuuden vaikutuksesta liike-elämään. Joko olet liekeissä? Uusi jakso julkaistaan joka tiistai!

Teksti: Elina Olander

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Ajatusjohtajuus