Bonfire.fi

Bonfiren eettiset ohjeet

Uskomme sananvapauteen ja aktiiviseen julkiseen keskusteluun, mutta samalla olemme sitoutuneita kunnioittamaan muiden oikeuksia ja julkaisemaan ja tuottamaan sisältöä, joka on lakien ja hyvien tapojen mukaista. Haluamme, että sisältömme on laadukasta. Nämä ohjeet on tarkoitettu ensisijaisesti palvelussamme sisältöjä julkaiseville vaikuttajille. Ohjeet toimivat myös hyvänä tarkistuslistana sisällön tuottamisessa.

Muiden kuvat ja tekstit. Kun tuotat sisältöä, muista että toisten aineistojen kopioiminen ilman lupaa on kiellettyä. Esimerkiksi muiden kuvien käytössä sinun tulisi varmistaa, että käyttöön on asianmukainen lisenssi.

Siteeraaminen. Julkaistusta teoksesta on hyvän tavan mukaisesti mahdollista ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa. Mainitse siteeratessasi tekijänoikeuden haltija ja teoksen lähde. Jos kuitenkin sisältösi on kaupallinen ja markkinointiyhteistyötä, siteeraus edellyttää tekijänoikeuden haltijan lupaa.

Kaupallinen yhteistyö. Kun teet kaupallista yhteistyötä, sisältösi kaupallinen tarkoitus tulisi käydä selkeästi ilmi ja sisältö tulee tunnistaa markkinoinniksi. Sisällöstä tulee käydä ilmi myös kenen markkinoijan lukuun se on tehty. Merkitse se esimerkiksi tekstillä “yhteistyössä yrityksen X kanssa.” Eli älä tee piilomainontaa.

Tavaramerkit. Muista myös kunnioittaa toisten tavaramerkkioikeuksia. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun sisältösi on tehty ja julkaistu kaupallisena yhteistyönä.

Linkittäminen. Linkittäminen muille sivuille voidaan yleensä katsoa sallituksi silloin, kun sivustolla oleva aineisto on laillisesti julkaistu aineiston oikeudenhaltijan luvalla.

Luottamuksellisuus ja yksityisyys. Jokainen ihminen arvostaa yksityisyyttään, varmasti sinäkin. Kunnioita siis yksityisyyteen ja henkilötietojen suojaan liittyviä oikeuksia sisältöjä julkaistaessa. Älä myöskään oikeudetta julkaise toisen, esimerkiksi työnantajasi, liikesalaisuuksia.

Lakien ja hyvien tapojen noudattaminen. Hyvä sisältö voi olla kantaaottavaa ja keskustelua herättävää, mutta sisällön tulisi olla kuitenkin lakien ja hyvien tapojen mukaista. Poistamme loukkaavan, asiattoman, syrjivän ja muuten lainvastaisen sisällön ja kommentit ja myös sisältöjä julkaisevat vaikuttajamme voivat poistaa sisältöihinsä liittyvät asiattomat kommentit.

Voimassa 27.3.2018 alkaen toistaiseksi.

Saatamme päivittää näitä eettisiä ohjeita, joten pyydämme käymään tällä sivulla aika ajoin. Mikäli sinulla on kysyttävää sisältöjen julkaisuun liittyen, autamme mielellämme.