Bonfire.fi

Bonfire Walkcastissa vieraileva Frank Martela: ”Hyväksyvä asenne on taito, jonka voi opetella.”

Bonfire Walkcast palaa jälleen uusin jaksoin. Filosofi Frank Martela lähti kävelylle syksyiseen Espoon Tapiolaan, joka on hänen lapsuuden seutuaan.

Martela näkee, että varsinkin tässä ajassa, ihmisten on tärkeä harjoitella hyväksymisen asennetta. Maailma voi näyttäytyä paikoin epätoivoiselta ja vaikeasti hahmotettavalta, jonka myötä on tärkeää summata omaan vaikutuspiiriin ulottuvat tekijät.

– Pandemia ja sota muistuttavat perinteisestä stoalaisesta elämänviisaudesta. Meidän kannattaa opetella hyväksymään asiat, joita emme pysty muuttamaan, koska vaikka emme hyväksyisi, ne tapahtuvat silti.

Martela korostaa, ettei moinen asenne tapahdu sormia napsauttamalla.

– Hyväksyminen asenne on taito, jonka voi opetella. Jos harjoittelet päivittäin hyväksymään maailman sellaisena kuin se on, tulet siinä paremmaksi. Näin ollen pysyt paremmin järjissäsi, silloin kun ympäröivässä maailmassa tapahtuu suurempia mullistuksia.

Martela muistuttaa, että hyväksymisen ohella toinen tärkeä asia on miettiä sitä, missä elämän osa-alueissa taas pystyy tekemään tarvittavia

Kun lähtee miettimään asioita, joihin pystyy itse vaikuttamaan, voi pohtia myös sitä, kuinka niistä asioista voisi tehdä vielä merkityksellisempiä. Kuinka niiden asioiden kautta voisi tehdä maailmasta paremman paikan? Tämä on varmasti hyvä tapa löytää merkityksellisyys ja toimintakyky myös tällaisina ajanjaksoina.

Walkcastin aikana Martela kertoi myös omista kirjaprojekteistaan ja summasi kotimaisen sekä kansainvälisen kustannustoiminnan eroja kirjailijan näkökulmasta käsin. Puhetta riitti myös joukkueurheilusta, eri kokoisten tiimien johtamisesta sekä merkityksellisyydestä. Tietysti myös itse filosofiaa sivuttiin useaankin eri otteeseen.

Laita napit korvaan ja toivota itsesi tervetulleeksi mielenkiintoiselle kävelylle!

Bonfire Walkcast on kuunneltavissa mm. Spotifysta.

Bonfire.fi -bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäisen ja filosofi-kirjailija Frank Martelan kävely löytyy Bonfire Walkcastista.

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Walkcast