Bonfire.fi

Bonfire-podcast: Pitääkö tekoälyä pelätä? – Tero Ojanperä & Antti Merilehto

https://soundcloud.com/user-716734156/bonfire-podcast-pitaako-tekoalya-pelata-tero-ojanpera-antti-merilehto

Tekoäly muuttaa työtehtäviä – vanhoja poistuu ja uusia syntyy. Muutos on omiaan aiheuttamaan epäselvyyttä ja pelkoa. Työntekijät jakavat roboteille omaa asiantuntemustaan. Yrityksillä on kova paikka: pitäisi innostaa työntekijöitä uuteen ja pitää yritys tekoälyn vauhdissa mukana. Kuinka tähän kaikkeen pitäisi suhtautua?

Elisa Kitusen haastattelussa kaksi Bonfire-bisnesvaikuttajaa: Tero Ojanperä, Silo.AI:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä Antti Merilehto, Tekoälyn matkaopas johtajalle -kirjan kirjoittaja.

Antti Ja Tero keskustelevat mm. näistä kysymyksistä:

 

“Wayne Gretzky meni sinne, mihin kiekko oli tulossa. Tästä samasta syystä Saksassa on korkein robotisaatioaste ja alhaisin työttömyys” – Antti Merilehto

“Suurin trendi juuri nyt on se, että koneesta tulee älykäs. Se pystyy keräämään kollektiivisesti älykkyyttä. Ne organisaatiot, jotka pystyvät parhaiten siirtämään yksittäisen ihmisen älykkyyden koneelle ja skaalaamaan ihmismielen, tulevat olemaan voittajia.” – Tero Ojanperä

Pituus: 38:00

Antti Merilehto kertoo oivan esimerkin käyttäen Veikko Lavin kappaletta Lasijauholaivakeikka. Ahtaajat kantoivat selässään rikottua lasia sisältäviä säkkejä vielä äskettäin. Säkit sananmukaisesti repivät selkänahan. Nyt sama työ, laivojen purkaaminen, tehdään joystickillä nosturia ohjaten. Ihmiset ovat tärkeitä, mutta kaikki työ ei ole niin tärkeää, etteikö siitä voitaisiin luopua, jos parempia vaihtoehtoja on tarjolla.

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Teknologia