Bonfire.fi

Better Monday Podcast: Pehmeiden taitojen merkitys

Mitä taitoja tarvitsemme tulevaisuudessa? Mikä erottaa meidät roboteista? Tulevaisuudessa työn luonne muuttuu vaativammaksi ja intensiivisemmäksi. Better Monday podcastin viidennessä jaksossa Perttu Pölönen kertoo pehmeistä taidoista, jotka ovat kovassa huudossa tulevaisuudessa, kun automaatio lisääntyy. Robotit voivat ratkaista monia ongelmia ihmisiä nopeammin, ja tästä syystä jotkut työt katoavat kokonaan. Ihmisten pitäisi siis keskittyä kehittymään niitä taitoja, jotka erottavat meidät roboteista. Robotit ovat hyviä numeroiden kanssa, mutta niiltä puuttuu uteliaisuus, luovuus ja myötätunto. Näiden pehmeiden taitojen oppiminen on tärkeää, sillä ne auttavat ihmisiä onnistumaan vaikka maailma ympärillä muuttuu.

Pehmeiden taitojen oppiminen

Pehmeitä taitoja ei voi opettaa perinteisellä tavalla. Kukaan ei voi antaa suoraa mallia siihen, miten oppia olemaan intohimoisempi. Prosessin pitää alkaa ihmisestä itsestä, eikä voi odottaa kenenkään muun tulevan opettamaan näitä taitoja. Organisaatiot voivat kuitenkin tehdä paljon työntekijöidensä hyväksi. Kun ihmisiä ohjataan kevyesti oikeaan suuntaan, he voivat ymmärtää samalla jotain uutta itsestään. Lopulta eniten vaikutusta on tiimihengellä ja oikeanlaisten ihmisten tuella. Muut ihmiset auttavat meitä näkemään selkeästi, ja siksi voimme auttaa toisiamme menestymään.

Pehmeiden taitojen mittaaminen

Kun uusia ihmisiä rekrytoidaan, organisaatiot tarvitsevat joitain todisteita siitä, että he ovat palkkaamassa oikeanlaista kykyä oikeanlaiseen työhön. Pehmeiden taitojen mittaaminen on yhä lapsenkengissä, mutta on olemassa työkaluja, joilla saadaan ohjaavia referenssejä. Esimerkiksi Berkley Innovation Index mittaa pehmeitä taitoja samalla tavoin kuin luottamusta ja sitkeyttä. Mikään mittaustapa ei kuitenkaan ole täydellinen, sillä nämä taidot eivät ole matematiikan kaltaisia helposti mitattavia suureita.

Tee siitä helppoa ja hyväksyttävää!

On tärkeää ymmärtää, kuinka kalliiksi se tulee, jos yritykset eivät pidä huolta työntekijöistään. Työntekijöiden hyvinvointiin tulisi panostaa samalla kun ymmärretään, että ihmiset ovat myös erilaisia. Samat asiat eivät siis toimi kaikkien kohdalla. Tärkeintä on tehdä hyvinvointi helpoksi ja hyväksyttäväksi. Kenenkään pitäisi joutua pysähtymään miettimään ja epäröimään joka kerta lähtiessään lyhyelle kävelylle kesken työpäivän.

Hyvinvointi ja työelämän balanssi

Perttu sanoo, että jokaisen pitäisi löytää ne asiat, jotka sopivat itselle. Pertun mielestä jokaisen tulisi kasvattaa itsetuntemustaan. Mitä tulee palautumiseen ja lepoon, kannattaa kokeilla jotain uutta. Sen ei tarvitse lisätä sinänsä arvoa elämään, mutta sen pitäisi viedä mieli pois töistä. Kannattaa myös olla varma siitä, että sinulla on oikeat ihmiset ympärilläsi.

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen

Speaker, Entrepreneur

Inventor, Futurist

Lisää vaikuttajalta Perttu Pölönen


Lisää kategoriasta Tulevaisuus