Bonfire.fi

Asianajaja Maria Wasastjerna: ”Ympärilläni on useita inspiroivia naisia”

Maria Wasastjerna Hannes Snellman asianajotoimiston osakas, kilpailuoikeuden asiantuntija ja oikeustieteen tohtori.

Lapsuudessaan Wasastjerna haaveili salapoliisin ammatista – Neiti etsivä -kirjoista inspiroituneena. Urapolku johdatti kuitenkin lopulta asianajajaksi. Wasastjerna on opiskellut oikeustiedettä Helsingissä ja hän on lisäksi syventynyt EU-oikeuteen Bryggessä sekä kansainväliseen kilpailuoikeuteen Washington DC:ssa. Wasastjerna väitteli pari vuotta sitten oikeustieteen tohtoriksi digitaalisesta kilpailusta ja datataloudesta.

Wasastjerna rohkaisee muitakin hakemaan monipuolista työkokemusta ulkomailta asti.

”Jo nuorella iällä kannattaa altistaa itseään erilaisille kokemuksille, esimerkiksi nimenomaan opiskelemalla tai työskentelemällä ulkomailla. Se avartaa ja antaa perspektiiviä”, Wasastjerna kertoo.

Wasastjerna on juristin uransa ohella myös suositun Leadcast-podcastin toinen juontaja.

”Haluan kannustaa muita itsensä kehittämisessä ja uuden oppimisessa. Pyöritän johtajuuteen ja urapolkuihin keskittyvää Leadcastia yhdessä juristiystäväni Essi Weserin kanssa. Toivomme molemmat, että se inspiroisi kuulijoita heidän omassa työelämässään”, Wasastjerna kuvailee.

”Auttakaamme toisiamme naisina ja kanssaihmisinä”

Wasastjerna kokee Suomen yhdeksi maailman tasa-arvoisimmaksi maaksi, mutta sukupuolten välisessä tasa-arvossa olisi edelleen parannettavaa työelämässä – esimerkiksi palkkatasa-arvon saavuttamisessa. Hän muistuttaa myös, että vaikka naisten edustus pörssiyhtiöiden hallituksessa on hienosti kasvussa, naisia on edelleen varsin vähän suuryritysten liiketoimintojen johtajina.

”Itse koen olevani onnekas, kun ympärilläni on useita inspiroivia naisia, niin ystäväpiirissäni kuin juristikollegoissani. He ovat ammatillisesti sekä henkilökohtaisesti erilaisia esikuvia”, Wasastjerna sanoo.

Wasastjerna on kiitollinen myös siitä, että hänen kohdalleen on harvemmin sattunut tytöttelyä tai muuta sukupuoleen liittyvää vähättelyä. Hän muistuttaa kuitenkin tärkeästä asiasta:

”Syrjintä on vakava asia, eikä naisten ja miesten eri asemaan asettaminen sukupuolen perusteella ole hyväksyttävää.”

Wasastjernan ajatukset vuoden 2022 naistenpäivänä ovat Ukrainan naisissa ja äideissä, joille hän toivoo turvallisuutta ja parempia aikoja.

”Sota on kuitenkin osoittanut myös ihmisten välistä solidaarisuutta ja auttamisen halua. Naistenpäivän viestinä auttakaamme ja tukekaamme toisiamme naisina ja kanssaihmisinä”, Wasastjerna lähettää terveisensä.

 

Teksti: Elina Olander

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Tulevaisuus