Bonfire.fi

Antti Merilehto SuomiAreenassa: ”Teknologia bulkkiutuu”

Lisäävätkö teknologia ja digitalisaatio hyvinvointia ja onnellisuutta? Tästä Antti Merilehto puhuu SuomiAreenalla 2019.

”Teknologia on työkalu. Sitä voi käyttää joko hyvin tai huonosti”, toteaa hän yksinkertaisesti. Merilehdon mukaan  teknologian hyödyntäminen jättää meille enemmän aikaa olla ihmisiä toisillemme. Iso vastuu on johtajilla: kyttäyskulttuurin sijaan pitäisi antaa työntekijöille vapautta löytää oma tapansa tehdä digitaalisten työkalun kanssa.

Miten teknologia parantaa hyvinvointia työssä käytännössä? Esimerkiksi näin: ”Mulla on kaikki työkalut täällä Porissa puistossa”, sanoo Merilehto. Työnteko vapautuu.

Entä negatiivinen puoli? Voiko teknologia tehdä meistä onnettomia? Merilehdon mukaan meillä on niin erilaisia tapoja tehdä työtä, että teknologian käyttöönotossa tärkeää on ottaa kaikki työntekijät huomioon. Ja päättää yhdessä. Tapahtumatoimisto TAPAUS on päättänyt, että työsähköpostiin ei pääse kuuden jälkeen illalla. Sinun organisaatiosi tekee omalla tavallaan.

”Teknologia bulkkiutuu. Ei ole olemassa toista samanlaista yritystä kuin teidän yritys. Miten te teette sen?”

Antin vinkki johtajille: hae uusin HBR:n kesänumero! Sen kannessa on tärkeä viesti: tekoälyn käyttöönotossa teknologia on vain puolet. Toinen puoli on kulttuuri. Lue juttu täältä!

 

Antti Merilehto

Antti Merilehto

Merilehto

AI-tietokirjailija, Speaker and consultant

Antti Merilehto toimi aiemmin Googlella ja maajohtajana Finch Finlandilla. Nykyisessä työssään Houston Analyticsissa hän vastaa yhtiön kasvusta. Ulkomailla vietettyjen vuosien aikana Merilehto on ehtinyt kartuttaa näkemystään erilaisista kulttuureista, markkinoista ja digitaalisen myynnin rakentamisesta. Hänen kirjansa Tekoäly – matkaopas johtajalle oli vuoden 2018 myydyin bisneskirja Suomessa.

Lisää vaikuttajalta Antti Merilehto


Lisää kategoriasta Teknologia