Bonfire.fi

[Älyradio] #006 — Vieraana tutkija Esko Kilpi

Älyradio-podcastin kuudennessa jaksossa vieraanani oli digitaalisen työn kansainvälisesti arvostettu tutkija sekä yrittäjä Esko Kilpi, jonka kanssa keskustelimme työn tulevaisuudesta. 

Eskoa voi pitää uuden työn evankelistana, jonka asiantuntemus pohjautuu vankkaan historiantuntemukseen. Hän on rakentanut teknologian ja digitalisaation ymmärrystään 1980-luvulta asti tavattuaan Yhdysvalloissa internetin perustamisen pioneereja.

Kilven mukaan työ on edelleen toisten ihmisten ongelmien ratkaisemista mutta vanha, tehokkaan toiston logiikan varaan rakennettu tuotantokoneisto kuitenkin yskähtelee. Juuri kukaan ei enää saa suoraan koulun penkiltä sellaista kompetenssia, jolla pärjäisi läpi työelämän jatkuvan muutoksen.

Kysyin Eskolta muun muassa näitä:

Mikät taidot tulevat tulevaisuuden työelämässä korostumaan?

Millainen rooli yrityksillä pitäisi olla työvoiman kouluttamisessa, ja mitä ihmettä tarkoittaa väite siitä, että kaikkein menestyneimmät yritykset ovat itsessään alustoja?

PS. Jos et ole audion ystävä, löytyy koko jakso myös auki kirjoitettuna Salesforcen suomenkielisestä blogista.

PPS. Älyradiota voi kuunnella SpotifystaSoundCloudistaiTunesistaPodbeanista tai Suplasta. Uusi jakso ilmestyy joka toinen tiistai.

Petteri Poutiainen

Petteri Poutiainen

Digitalist Group

toimitusjohtaja

Petteri Poutiainen on Digitalist Group Oyj:n toimitusjohtaja. Petteri on ollut mukana perustamassa useita yrityksiä, mm. joukkorahoituspalvelu Indesdorin, jonka lisäksi hän on toiminut yli 20 vuotta kansainvälisten IT yritysten johtotehtävissä. Petteriä inspiroivat digitaaliset liiketoimintamallit, start-up yhteistyö ja innovaatiokulttuuri sekä voittajatiimien rakentaminen.

Lisää vaikuttajalta Petteri Poutiainen


Lisää kategoriasta Johtaminen