Bonfire.fi

Älä osta pessimistin tilannekuvaa – näe mahdollisuudet!

Millainen on sinun tilannekuvasi? Perustuuko se faktoille ja suhteellisuudentajuun vai populistin pessimistiseen vääristymään?

Vaalikeväänä meille tarjotaan pessimistin tilannekuvaa, jossa marginaali-ilmiöt saavat koko huomion. Poikkeukset ovat uutisia, joista kasvaa puheenaiheita. Hairahdumme keskustelemaan ja ratkomaan marginaaliongelmia. Meidän tulisi nostaa esiin haasteet, jotka koskettavat enemmistöä. Huomio pitäisi olla globaalin talouden uusissa mahdollisuuksissa, jotka tuovat enemmistölle suomalaisista työtä ja hyvinvointia nyt ja tulevaisuudessa.

Globaalin tilannekuvan kieltämisestä ja piirisarjapolitikoinnista löytyy hyvä esimerkki ihan läheltä. Malmin kenttä voisi olla merkittävä kansainvälisen rahan investointikohde ja lentoliikennelogistiikan globaali kehityshubi.

Demokratiassa kaikilla on valtaa, mutta pitäisi olla myös vastuuta. Sen verran pitäisi välittää, ettei haksahda vääristyneen tilannekuvan populistiseen vaalipuheeseen.

Globaalissa taloudessa on uskomattomia mahdollisuuksia meille, mutta piirisarjapolitikointi kaventaa näköalat. Otan yhdeksi esimerkiksi Malmin lentokentän, joka voisi olla merkittävä kansainvälinen investin-kohde esim. Amazonille, Alibaballe ja Googlelle.

Päätökset jyrätä kaupunkikenttä ja rakentaa suomaalle asuntoja perustuu vanhaan tilannekuvaan ja teknologiaan. Poliittiset piirisarjapoterot taas tekevät lähes mahdottomaksi uuden tilannekuvan hyväksymisen ja sen mukaiset ratkaisut.

Malmin tuhoaminen on erinomainen esimerkki siitä, miten ratkaisevan tärkeää oikean tilannekuvan saaminen olisi äänestäjille. Kesällä Malmille tuli ensimmäinen sähkölentokone – päästötön ja äänetön.

Christina Forsgård

Christina Forsgård

Netprofile

Founder

Christina Forsgård on viestinnän uranuurtaja, SLUSHin kummitäti, joulupukin äiti ja teknologianörtti. Yrityksensä Netprofilen kautta hän on tehnyt arvostettua työtä suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden viestinnän neuvonantajana ja valmentajana.

Lisää vaikuttajalta Christina Forsgård


Lisää kategoriasta Tulevaisuus