Bonfire.fi

Ajatusjohtaja Timo Lappi, mistä hyvinvoiva työyhteisö syntyy?

Ajatusjohtajat-podcastin seitsemännessä jaksossa otetaan uusi kulma ajatusjohtajuuteen, kun Bonfire Agencyn Oona saa vieraakseen Heltin toimitusjohtaja Timo Lapin. Timo Lappi juristi ja kauppatieteilijä, jonka intohimona on kasvuyrittäjyys. Heltti taas on suomalainen kasvuyritys, joka auttaa ihmisiä ja ajatustyöyrityksiä voimaan paremmin.

Timo Lappi kertoo jo asianajotoimistoaikoinaan havainneensa tarpeen Heltin visiolle, sillä oman kokemuksensa mukaan ajatustyöläisiä ei perinteisesti ole tuettu erityisellä tavalla:

”Työterveydestä tultiin käymään silloisella työpaikallani ja he tarkistivat vain ergonomiaan liittyviä asioita. Ketään ei kiinnostanut, millaisia työpäiväni ovat. Heltillä emme ole kiinnostuneita vain pään ulkopuolella olevista asioista vaan haluamme myös pään sisälle”, Lappi kuvailee.

Heltti on valittu Suomen yhdeksi parhaista työpaikoista ja Lappi painottaakin, että Heltti on ensisijaisesti hyvä työpaikka kaikille helttiläisille. Yksikään työpaikka ei nimittäin voi olla hyvä kaikille, ja Lappi muistuttaa, ettei mennyt menestys ole tae tulevasta.

”Yksi plakaatti ei riitä, vaan tätä pitää elää joka päivä todeksi ja kehittää. Millään työpaikalla kukaan ei voi tarjota hyvää työpaikkaa palveluna, jokaisen on osallistuttava sen rakentamiseen. Heltissä olemme murtaneet hierarkioita eri ammattien välillä ja ihmiset ovat ihan kokonaisina ihmisinä töissä”, Lappi kuvailee Heltin työyhteisöä.

Hyvinvoiva työyhteisö syntyy Lapin mielestä hyvinvoivista työntekijöistä. Hyvinvoivalle työpaikalle tarvitaan myös riittäviä rakenteita, jotta jokainen tietää oman roolinsa. Samalla Lappi painottaa hyviä lähijohtamisen palveluita. Hyvinvoivalla ihmisellä on usein enemmän energiaa olla rohkea. Sitä tarvitaan ajatusjohtajuuden rakentamisessa, sillä ajatusjohtajan on oltava valmis kohtaamaan eriäviäkin mielipiteitä.

”Kasvuyritys tarvitsee työntekijöiltään rohkeutta, varsinkin jos halutaan toimia eri tavalla kuin toimialalla yleensä. Minua kiehtoo se, että rohkea uskalletaan tehdä asioita omalla tavalla. Samalla on hyvä olla nöyrä ja korvat auki erilaisille palautteille ja signaaleille”, Lappi pohtii.

10 erilaista ajatusjohtajaa, 10 erilaista rohkeutta! Suomen ensimmäisen ajatusjohtajuustoimisto Bonfire Agencyn liiketoimintajohtaja Oona Ikosen sydän sykkii ihmisille ja keskusteluille ja nyt hän kutsuu Sinut mukaasi tutustumaan kymmeneen erilaiseen ajatusjohtajaan. Ajatusjohtajat-podcast kertoo kymmenen erilaisen rohkean edelläkävijän tarinan ja luvassa on myös keskustelua ajatusjohtajuuden vaikutuksesta liike-elämään. Joko olet liekeissä? Uusi jakso julkaistaan joka tiistai!

Voit kuunnella jakson täältä: https://www.bonfireagency.fi/ajatusjohtajat/

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Ajatusjohtajuus