Bonfire.fi

Ajatusjohtaja Sointu Borg: Nöyryys ja nöyristely ovat kaksi eri asiaa

Kuinka uskaltaa olla röyhkeästi rohkea? Tähän kysymykseen etsitään vastausta Ajatusjohtajat-podcastin uusimmassa jaksossa! Bonfire Agencyn Oonan vieraana on yrittäjä ja Diili-voittaja Sointu Borg, joka tunnetaan ravistelevista ulostuloistaan.

Sointu Borgin henkilöbrändiin ja ajatusjohtajuuteen kiteytyy voimakkaasti termi röyhkeästi rohkea. Rohkeutta pidetäänkin yleisesti ylevänä piirteenä, mutta röyhkeydellä on negatiivinen kaiku. Borgista röyhkeys väärinymmärretään herkästi: hänelle se merkitsee sitä, että uskaltaa ottaa oman tilansa.

”Varsinkin liike-elämässä nuorten naisten pitää osata välillä olla petoja. Minä olen joutunut ottamaan vastaan paljon paskaa. En katso maailmaa katkerien linssien läpi, mutta en ole naiivi. Kaikki eivät halua meille hyvää ja tietynlainen röyhkeys auttaa asettamaan terveitä rajoja. Olen liian kilttinä jäänyt jalkoihin, jolloin minusta on pumpattu irti kaikki mitä on saatu”, Borg kertoo.

Röyhkeästi rohkeana olo näyttäytyy myös itsensä suojeluna. Ympärillä voi olla ihmisiä, jotka haluavat nakertaa asetettuja rajoja ja ammattiylpeyttä. Siksi Borg haluaa, että ihmiset oppivat arkisia työkaluja, joiden avulla tunnistaa, missä tilanteessa ei voi hyvin ja milloin on oikeus tehdä muutoksia.

”Nöyryys ja nöyristely on kaksi eri asiaa. Tilanteisiin ei voi mennä takki auki, pitää olla kunnioittava ja toimiva osa tiimiä. Tärkeää on tunnistaa tilanteet, kun ympäristö ei ole itseä kohtaan reilu – ja silloin ei jäädä nieleskelemään! Etenkin naisilla on hirveä pelko leimautua hankalaksi. Tämä on salajuoni: epäterveissä tilanteissa ei uskalleta pitää puolia, koska pelätään hankalan mainetta. Haluaisin räjäyttää tämän koko termin!” Borg painottaa.

10 erilaista ajatusjohtajaa, 10 erilaista rohkeutta! Suomen ensimmäisen ajatusjohtajuustoimisto Bonfire Agencyn liiketoimintajohtaja Oona Ikosen sydän sykkii ihmisille ja keskusteluille ja nyt hän kutsuu Sinut mukaasi tutustumaan kymmeneen erilaiseen ajatusjohtajaan. Ajatusjohtajat-podcast kertoo kymmenen erilaisen rohkean edelläkävijän tarinan ja luvassa on myös keskustelua ajatusjohtajuuden vaikutuksesta liike-elämään. Joko olet liekeissä? Uusi jakso julkaistaan joka tiistai!

Voit kuunnella jakson täältä: https://www.bonfireagency.fi/ajatusjohtajat/

Teksti: Elina Olander

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Ajatusjohtajuus